Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo ispaljivanje raketa?

Sj. Koreja zabranila plovidbu ispred luke Wonsan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sj. Koreja zabranila je plovidbu u vodama ispred luke Wonsan, na istoku zemlje, što je ponovo potaklo spekulacije kako neposredno predstoji novo ispaljivanje raketa, objavili su u ponedjeljak japanski obalni čuvari.

Od 10. do 30. lipnja brodovi će između 8 i 20 sati morati izbjegavati tu zonu dugu približno 260 km i široku stotinjak, kazao je glasnogovornik. 'Zaprimili smo informaciju i smjesta izdali upozorenje u ponedjeljak ujutro svima onima koji bi mogli krenuti u to područje', dodao je on.

Pročitajte i ovo Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih Ilustracija Nema ozlijeđenih Novi napadi na Crvenom moru: SAD oborio dvije rakete

Do zabrane dolazi u trenutku u kojem prema informacijama iz južnokorejskih i američkih izvora Sj. Koreja priprema ispaljivanje nekoliko raketa srednjeg dometa s jugoistočne obale. Najmanje su tri rakete, kako se čini, spremne za lansiranje iz baze smještene u okrugu Anbyon, blizu Wonsana, stotinjak kilometara sjeveroistočno od Seula, javila je prošlog tjedna južnokorejska novinska agencija Yonhap.(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene