Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Iraku je razotkrivena velika afera uskraćivanja skrbi napuštenoj djeci u nekoliko bagdadskih sirotišta. Djeca su bila privezana za krevete, preslaba da bi stajala, a neka su gola ležala na podu u prostorijama do kojih nije dopirala svjetlost. Prostorijama se širio smrad izmeta i urina.


Radi se od 3-godišnjim do 15-godišnjim dječacima koji su imali poteškoće u razvoju, a odgajatelji su im osim ljudskog dostojanstva uskraćivali i hranu i odjeću.

Vezani članci Prosvjednici ispred američke ambasade u Bagdadu Eksplozija zatresla Bagdad: U blizini veleposlanstva SAD-a pala raketa, dvije pogodile američku zračnu bazu Prosvjedi zbog novih napada Novi zračni napad u Iraku, ima poginulih i ranjenih: Koalicija pod američkim vodstvom - "Nismo mi"

Irački premijer, koji je zatražio istragu tog slučaja, javno je kritizirao način na koji su dječaci tretirani u sirotištima.

No, ministar rada i socijalne skrbi, Mahmoud Mohammed, rekao je kako je djecu institucija u kojoj su bili smješteni spasila od sigurne smrti jer su ih njihove obitelji napustile, te da mediji nisu dobro pratili ovaj slučaj.

Iračke vlasti su preselile 24 pothranjena dječaka u sirotište al-Hanan u Bagdadu.

Karima Dawood, direktorica ženskog sirotišta al-Hanan, rekla je kako su pronađeni dječaci sada premješteni u njeno sirotište i da su smješteni sa 76 djevojčica koje ondje već borave.

'Sve su im potrebštine, poput hrane, odjeće i medicinske skrbi, sada na raspolaganju', rekla je Karima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju