Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Siročadi uskraćivali hranu i držali ih zatvorene u prostoriji bez WC-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Iraku je razotkrivena velika afera uskraćivanja skrbi napuštenoj djeci u nekoliko bagdadskih sirotišta. Djeca su bila privezana za krevete, preslaba da bi stajala, a neka su gola ležala na podu u prostorijama do kojih nije dopirala svjetlost. Prostorijama se širio smrad izmeta i urina.

Radi se od 3-godišnjim do 15-godišnjim dječacima koji su imali poteškoće u razvoju, a odgajatelji su im osim ljudskog dostojanstva uskraćivali i hranu i odjeću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak napetosti Šest projektila ispaljeno na Bagdad, dva pogodila zonu u kojoj je američka ambasada Slika nije dostupna Zaoštravaju se sukobi Eksplozija zatresla Bagdad: U blizini veleposlanstva SAD-a pala raketa, dvije pogodile američku zračnu bazu

Irački premijer, koji je zatražio istragu tog slučaja, javno je kritizirao način na koji su dječaci tretirani u sirotištima.

No, ministar rada i socijalne skrbi, Mahmoud Mohammed, rekao je kako je djecu institucija u kojoj su bili smješteni spasila od sigurne smrti jer su ih njihove obitelji napustile, te da mediji nisu dobro pratili ovaj slučaj.

Iračke vlasti su preselile 24 pothranjena dječaka u sirotište al-Hanan u Bagdadu.

Karima Dawood, direktorica ženskog sirotišta al-Hanan, rekla je kako su pronađeni dječaci sada premješteni u njeno sirotište i da su smješteni sa 76 djevojčica koje ondje već borave.

'Sve su im potrebštine, poput hrane, odjeće i medicinske skrbi, sada na raspolaganju', rekla je Karima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene