Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema pomoći

Sirija nastavlja napade na Homs

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijske snage bombardirale su u noći s utorak na srijedu pobunjeničke četvrti u Homsu, a Crveni križ šesti dan za redom pokušava ući u Babu Amr, osvojeno pobunjeničko uporište u kojem se nastavlja obračun snaga sirijskog predsjednika Bašara al-Asada sa civilima.

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u utorak da je samo pitanje vremena kada će al-Asad otići s vlasti, ali je dodao kako bi bilo pogrešno misliti da Sjedinjene Države mogu izvesti jednostranu akciju u toj zemlji.

Neovisnim promatračima nije dopušten ulazak u četvrt Babu Amr otkako su je u petak ponovno zauzeli sirijski vojnici nakon četverotjedne opsade, potičući bojazan za sudbinu 4.000 civila koji su ostali u srušenom predgrađu.

Lokalni oporbeni aktivisti prenose da su vojnici i pripadnici proasadove milicije noževima ubili deset muškaraca, uključujući desetogodišnjeg dječaka iz obitelji Berni.

Međunarodni odbor Crvenog križa priopćio je da konvoj s humanitarnom pomoći od petka čeka dozvolu za ulazak u Baba Amr. 'Još nismo uspjeli ući', rekao je glasnogovornik ICRC-a u Damasku Saleh Dabakkeh. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kratko primirje Sirijske snage ponovno bombardirale Homs Slika nije dostupna Ponovno pod opsadom Sirijska vojska bombardira Homs

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene