Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Miloš Klarić, koji kao izbjeglica iz Hrvatske živi u Smederevu u Srbiji, rekao je za beogradski B92 da je na amaterskim snimkama o događajima u kolovozu 1995. tijekom akcije "Oluja" prepoznao svog oca.


Kako javlja B92, čovjek u plavoj košulji, koji se vidi na snimci kako ga pripadnici Hamzi i Crnih mamba maltretiraju i pretresaju je, prema svjedočenju Miloša Klarića, njegov otac Dušan, koji sve do posljednjeg trenutka nije želio otići iz rodnog sela u Hrvatskoj.

Vezani članci Ilustracija Strava u susjedstvu: Muškarac i maloljetnik ženu mučili i silovali, urezali nožem svoje inicijale na njezino tijelo Slika nije dostupna Trebinje: Miting potpore Vučureviću

"On nije htio ići Srbiju, ali su ga susjedi nagovorili da ode. Međutim, on se ponovno vratio, pa kad je vidio da je svo stanovništvo izbjeglo, ponovno je krenuo. Tako je stigao zadnji kod Dvora, te je tu nestao".

Glavni hrvatski državni odvjetnik Mladen Bajić, tužitelj za ratne
zločine Srbije Vladimir Vukčević i glavni tužitelj Bosne i Hercegovine Marinko Jurčević, dogovorili su 10. kolovoza u Zagrebu nastavak suradnje na slučaju navodnih ratnih zločina počinjenih tijekom akcije "Oluja".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju