Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat od doma

Sin Putinovog bliskog suradnika tvrdi da se borio u Ukrajini: Njegov Tesla snimljen u prometnim prekršajima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Iako sin glasnogovornika Kremlja tvrdi da se borio u Ukrajini, u periodu u kojem je navodno bio na bojišnici izdane su prometne kazne za njegov automobil.

Osnivač ruske plaćeničke grupe Jevgenij Prigožin tvrdi da se sin glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova borio u Ukrajini. Prigožin ga nije imenovao, ali je rekao da je dio života proveo u SAD-u ili Engleskoj. Peskovljev najstariji sin, 33-godišnji Nikolaj Čoles, 10 godina proveo je u Ujedinjenom Kraljevstvu i u Rusiju se vratio 2011. ili 2012. godine.

Prigožin je rekao da je Peskovljeva sina primio u Wagner koristeći krivotvorene dokumente te da je u borbi proveo šest mjeseci.

Čoles je u intervju za ruski medij Komsomolskaya Pravda rekao da mu je otac pomogao da se na početku rata priključi plaćeničkoj organizaciji. Također je ustvrdio da se Wagneru pridružio pod lažnim imenom – koje nije želio otkriti jer će mu "možda još biti potrebno" – te da je zbog hrabrosti i odlikovan.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin Rat u Ukrajini Šef Wagnera otkrio čiji se sin borio u njihovim redovima: "Služio je kao topnik pod lažnim imenom"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rat u Ukrajini VIDEO Ukrajinska vojska dronovima napala Krim: Ruska Crnomorska flota na nogama

Međutim, neki su ruski novinari posumnjali da je on stvarno sudjelovao u ratu. Kako piše ruski medij Meduza, za Čolesov Tesla Model X 24. srpnja i 6. studenog 2022. godine – kada je on navodno bio na bojištu – izdane su prometne kazne.

Na kanalu VCHK-OGPU na Telegramu objavljene su snimke nadzornih kamera na kojima se vidi registracija automobila za koji su zbog vožnje nepropisnom brzinom izdane kazne.

Na kanalu su se pojavili i bivši i sadašnji pripadnici Wagnera, koji su napisali da Čolesa nisu vidjeli "ni na bojišnici u Soledaru, ni na bojišnici u Bahmutu". Prijatelji Peskovljeva sina za kanal su rekli da on prošle godine nije bio odsutan na duži period.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene