Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije eksplozije

Šest NATO-ovih vojnika poginulo u eksploziji u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šestorica vojnika međunarodnih snaga poginula su u srijedu u Afganistanu, od kojih petorica od mine, priopćio je NATO.

Petorica vojnika, čija nacionalnost nije objavljena, poginula su u dvije eksplozije mina na jugu zemlje, priopćilo je zapovjedništvo NATO-a u Kabulu, dok je šesti poginuo na istoku zemlje u napadu pobunjenika.

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

>> U bombaškom napadu ubijen guverner pokrajine i još 15 osoba

Samo ovog mjeseca poginulo je 30 pripadnika međunarodnih snaga u Afganistanu, a od početka godine 581, od kojih 382 Amerikanaca.

Bombe jeftine i jednostavne izradbe pobunjenici često postavljaju uza ceste i uzrok su u prosjeku 60 posto gubitaka. Godine 2009. poginuo je 521 pripadnik međunarodnih postrojba koje su tri godine suočene s jačanjem talibanske pobune.

Gubitci u postrojbama 46 zemalja u sastavu snaga NATO-a nikad nisu bile tako veliki kao zadnjih tjedana kad je NATO pojačao operacije u pokrajini Kandaharu, talibanskom uporištu.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene