Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dok su molili

U bombaškom napadu ubijen guverner pokrajine i još 15 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U bombaškom napadu u džamiji u pokrajini Takhar, tijekom molitve poginuo je guverner sjeverne afganistanske pokrajine Kunduz i još 15 osoba.

U napadu je ranjeno 20 osoba. 'Ovdje je kaos, ne znamo radi li se o samoubilačkom napadu ili je bomba bila podmetnuta u džamiji', rekao je načelnik policija Takhara šah Džahan Nori, dodavši kako su napadi petkom, kada se u džamijama održavaju molitve relativno rijetki u Afganistanu.

Pročitajte i ovo Kremlj što se događa u Moskvi? Američko veleposlanstvo objavilo: "U idućih 48 sati izbjegavajte velika okupljanja, postoje planovi za napad!" Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana

>> Afganistan: Zaplijenjeno 20 tona eksploziva u kutijama 's hranom'

To je najteži napad nakon onoga koji se dogodio tijekom parlamentarnih izbora prošlog mjeseca, kada je u talibanskom napadu ubijeno 17 osoba.

Rat u Afganistanu traje već gotovo deset godina i najkrvaviji je otkad su s vlasti 2001. svrgnuti talibani. Pobunjenici su se iz svojih baza na jugu i na istoku zemlje proširili i na sjeverne dijelove zemlje, koji su donedavno bili relativno mirni i lišeni napada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene