Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj, koji se od ranije žali na kvalitetu hrane u pritvoru, u petak je na ročište Haaškoga suda donio ručak iz pritvorske jedinice kao dokaz da je 'hrana u pritvoru užasna' no nije naišao na previše razumijevanja suca Burtona Halla koji mu je poručio da prigovore oko pritvorskih uvjeta rješava s tajništvom suda.


'Vi odbijate primiti dokaz', nije se, mašući porcijom hrane, dao smesti Vojislav Šešelj koji se na ročištu trebao izjasniti o krivnji po nadopuni treće optužnice za nepoštovanje suda zbog objavljivanja podataka o zaštićenim svjedocima na njegovoj internetskoj stranici.

Iako je Šešeljev manevar izmamio osmijeh na licu suca Burtona Halla njegov 'prijedlog nagodbe' po kojoj bi sudac 'samo malo probao' njegov ručak, a Šešelj bi zauzvrat s internetske stranice uklonio zaštićene podatke, nagnao je suca da mu poruči da pokušava pretvoriti postupak u farsu te je ročište zaključio.

Šešelj je prigovarao i što kamere u sudnici mijenjaju kadar kad on pokušava pokazati porciju hrane koju je donio među dokumentima na ročište.

Prije epizode s ručkom, Šešelj je održao monolog u kojem je objasnio da se ne može i dalje izjasniti o krivnji za nepoštivanje suda jer, zbog nadzora svih njegovih komunikacija koje su uvedene kako bi se spriječilo daljnje otkrivanje identiteta svjedoka, ne može ostvariti pravo na pravnu pomoć bez 'špijunskog prisluškivanja'. (Hina)

>> Najluđi Šešeljevi ispadi!


Vezani članci Kruh, ilustracija - 2 Povlači se iz trgovina: Ovaj proizvod predstavlja ozbiljan rizik za zdravlje Propala hrana Njihova hrana je opasna po nepce, imate li i vi u obitelji takvih hazardera?

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju