Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vojislav Šešelj osuđen je na 18 mjeseci zatvora zbog nepoštivanja Haškog suda. Druga je to kazna srpskom radikalu zbog otkrivanja imena tajnih svjedoka. Pojavljivanje u haškoj sudnici, Šešelj je još jednom iskoristio za svoj prepoznatljiv nastup.


Izricanje druge po redu presude za nepoštivanje haškog suda, Šešelj je iskoristio za svoj dobro poznati nastup.

Vezani članci Dezinfekcija ruku Odvjetniku prijeti kazna od 10.000 kuna zbog dezinficijensa. No to nije jedini apsurd na hrvatskim sudovima Sirhan Sirhan Kennedyjev ubojica ipak neće na uvjetni otpust: "I dalje predstavlja opasnost javnoj sigurnosti"

'Doktor Vojislav Šešelj, profesor univerziteta i najveći neprijatelj Haškog tribunala', rekao je Šešelj. Zbog odavanja imena tajnih svjedoka dobio je 18 mjeseci pritvora. Šešelja je, međutim, više pogodilo uvođenje nadzora nad njegove telefonske razgovore s odvjetnicima.

'Kad sam svojedobno bio u zatvorima Titovog komunističkog režima, nitko se nije usuđivao da mi zabranjuje privilegovanu komunikaciju sa mojim advokatima', rekao je Šešelj.

Već osam godina, koliko je u pritvoru Haškog suda, Šešelj primjenjuje istu retoriku. Provociranje i vrijeđanje sastavni su dijelovi njegovih nastupa:

'Sad ćete vi meni da dokazujete da pored srpskog postoji i hrvatski i bosanski jezik. To je nebuloza jedna najobičnija.'

'Ima ovde, u ovom tribunalu ljudi kojima je Hitler i dalje glavni ideološki vođa.'

'Frustriran čovek ne može da se adekvatno brani u sudskom procesu. Ja moram da izbegavam sve moguće frustracije.' Samo su neke od njegovih izjava.

Pred haške suce Vojislav Šešelj će opet izaći početkom studenog. Tada bi se trebao izjasniti o trećoj optužnici zbog nepoštivanja haškog suda.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju