Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već druga presuda

Najluđi Šešeljevi ispadi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojislav Šešelj osuđen je na 18 mjeseci zatvora zbog nepoštivanja Haškog suda. Druga je to kazna srpskom radikalu zbog otkrivanja imena tajnih svjedoka. Pojavljivanje u haškoj sudnici, Šešelj je još jednom iskoristio za svoj prepoznatljiv nastup.

Izricanje druge po redu presude za nepoštivanje haškog suda, Šešelj je iskoristio za svoj dobro poznati nastup.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini Nakon dvije godine U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini

'Doktor Vojislav Šešelj, profesor univerziteta i najveći neprijatelj Haškog tribunala', rekao je Šešelj. Zbog odavanja imena tajnih svjedoka dobio je 18 mjeseci pritvora. Šešelja je, međutim, više pogodilo uvođenje nadzora nad njegove telefonske razgovore s odvjetnicima.

'Kad sam svojedobno bio u zatvorima Titovog komunističkog režima, nitko se nije usuđivao da mi zabranjuje privilegovanu komunikaciju sa mojim advokatima', rekao je Šešelj.

Već osam godina, koliko je u pritvoru Haškog suda, Šešelj primjenjuje istu retoriku. Provociranje i vrijeđanje sastavni su dijelovi njegovih nastupa:

'Sad ćete vi meni da dokazujete da pored srpskog postoji i hrvatski i bosanski jezik. To je nebuloza jedna najobičnija.'

'Ima ovde, u ovom tribunalu ljudi kojima je Hitler i dalje glavni ideološki vođa.'

'Frustriran čovek ne može da se adekvatno brani u sudskom procesu. Ja moram da izbegavam sve moguće frustracije.' Samo su neke od njegovih izjava.

Pred haške suce Vojislav Šešelj će opet izaći početkom studenog. Tada bi se trebao izjasniti o trećoj optužnici zbog nepoštivanja haškog suda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene