Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poznat po nadimku diabolik

Posljednji kum sicilijanske mafije neće se probuditi iz kome: Liječnici će ga prestati hraniti

Uhićen Matteo Messina Denaro
Uhićen Matteo Messina Denaro Foto: AFP PHOTO / UFFICIO STAMPA COMANDO GENERALE CARABINIERI
Posljednji kum sicilijanske mafije Matteo Messina Denaro, koji je u siječnju uhićen nakon trideset godina provedenih u bijegu, u ireverzibilnoj je komi u bolnici, a liječnici su odučili da ga prestanu hraniti, objavili su u subotu talijanski mediji.

Messina Denaro ima 61 godinu, ali već nekoliko godina boluje od raka debelog crijeva. Upravo je odluka da započne s liječenjem rezultirala njegovim uhićenjem nakon posjeta klinici u glavnome gradu Sicilije, Palermu.

Nakon uhićenja Denaro je osuđen na doživotni zatvor šest puta zaredom i zatvoren u strogo čuvanom zatvoru u L'Aquili gdje je, prema dostupnim informacijama, nastavio liječenje.

Zdravstveno stanje mafijaša, hospitaliziranog početkom kolovoza posljednjih se dana pogoršalo i sada je u "ireverzibilnoj komi", pišu talijanski mediji.

Liječnici su se složili da je zdravstveno stanje pacijenta takvo da ga treba prestati hraniti, a sam Denaro je ranije zatražio da ga se ne reanimira.

Poznat po nadimku Diabolik, imenu zločinca i protagonista poznatoga talijanskog stripa kojega je i sam obožavatelj, Matteo Messina Denaro bio je dugogodišnji šef Cose Nostre u zapadnoj sicilijanskoj pokrajini Trapani, premda je njegova moć sezala do Palerma.ž

Pročitajte i ovo Eksplozija u Somaliji Poginulo najmanje 10 ljudi VIDEO Kamion pun eksploziva zabio se u kontrolnu točku: "Do sada sam vidio 10 mrtvih ljudi, broj žrtava će sigurno rasti"

Bio je nemilosrdni ubojica i posljednji predstavnik stare garde Cose Nostre.

Godine 1992. bio je dio grupe mafijaša koje je tadašnji mafijaški šef Salvatore Riina (1930.-2017.) poslao u Rim da ubiju suca Giovannija Falconea, poznatog borca protiv mafije. To im je uspjelo u bombaškom napadu 23. svibnja blizu Palerma.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tri osobe u bolnici FOTO Usred noći urušio se dio autoceste: Nastala je rupa dugačka gotovo 500 metara

Matteo Messina Denaro nestao je u ljeto 1993. i postao najtraženija osoba u Italiji. U godinama koje su uslijedile intenzivno se za njim tragalo.

Na kraju je ustanovljeno da je boravio nedaleko od svoga rodnog grada Castelvetrana na zapadnoj Siciliji. Dugogodišnjim prisluškivanjem članova njegove obitelji i prijatelja, policija je na kraju došla do Denara i uhitila ga u privatnoj klinici u Palermu kamo je došao na redoviti liječnički pregled.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene