Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo najmanje 10 ljudi

VIDEO Kamion pun eksploziva zabio se u kontrolnu točku: "Do sada sam vidio 10 mrtvih ljudi, broj žrtava će sigurno rasti"

Eksplozija u Somaliji
Eksplozija u Somaliji Foto: SSJ/Kaab Somali TV/Platforma X
Kamion s eksplozivom zabio se u kontrolnu točku u somalijskom gradu Beledweyneu te je poginulo najmanje 10 ljudi.

Kamion s bombom zabio se kontrolnu točku i eksplodirao u somalijskom gradu Beledweyneu. U nesreći je poginulo najmanje 10 ljudi, a stradale su i okolne zgrade i trgovine.

Još uvijek nije poznato tko je odgovoran, ali sumnja se na islamističku skupinu al Shabaab koja često izvodi bombaške napade.

Pročitajte i ovo Ilustracija zatvorena dionica Nova smrt na cesti: U teškoj prometnoj nesreći jedna osoba izgubila život, dvije su ozlijeđene

"Do sada sam vidio 10 mrtvih ljudi, uključujući vojnike, civile i više od desetak drugih ozlijeđenih, ali broj žrtava će sigurno rasti", rekao je policijski službenik Ahmed Aden za Reuters.

Aden je rekao da je među mrtvima pet policajaca koji su pucali na kamion u pokušaju da ga spriječe u zabijanju u kontrolnu točku.

Obližnje zgrade i trgovine pretvorene su u ruševine, zajedno s kontrolnom točkom, dodao je Aden.

 

 

Pročitajte i ovo Ilustracija bizarne izjave Teške optužbe na račun ministra: "Koliko potegne bijelog, treba mi logoped kad pričam s njim"

"Ne znam što bih rekla, svi su kiosci sada samo ruševine. Ne mogu ući u trag svojoj nećakinji", rekla je Halima Nur koja je bila u blizini eksplozije.

 

 

Al Shabaab se više od 10 godina bori protiv središnje vlasti Somalije, s ciljem uspostavljanja svoje vladavine temeljene na striktnom tumačenju islamskog šerijatskog prava.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene