Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šef skupine Islamska država (IS) Abu Bakr al-Baghdadi pojavio se prvi puta u pet godina u propagandnom videu koji je u ponedjeljak objavila ta džihadistička organizacija.


Nije poznat datum kada je video snimljen, ali osoba koja je predstavljena kao al-Baghdadi izjavljuje da "je sada završena bitka za Baghouz" govoreći o posljednjem utočištu ultraradikalne skupine na istoku Sirije koje je palo 23. ožujka.

Vezani članci Slika nije dostupna Iračka vojska ušla u Mosul prvi put od 2014. godine Slika nije dostupna PROGOVORIO RAZOČARANI INSAJDER Ovako je stvorena Islamska država

Muškarac koji sjedi prekriženih nogu izjavljuje "da će se Islamska država osvetiti" u ime svojih ubijenih članova i da će borba sa Zapadom biti "duga".

On se u videu obraća trojici muškaraca čija su lica zamagljena i obećava druge akcije IS "nakon ove bitke".

Video je objavila medijska mreža Islamske države al-Furqan. Zadnja poruka koja se pripisuje al-Baghdadiju je audio snimka objavljena u kolovozu 2018.

Koalicija predvođena SAD-om radi na utvrđivanju autentičnosti te video snimke.

Šef džihadista se prvi puta pojavio u javnosti 2014. u Mosulu, na sjeveru Iraka, gdje je proglasio "kalifat" Islamske države.

Stručnjaci drže da se najtraženiji čovjek na svijetu skriva u sirijskoj pustinji. Sjedinjene Države nude 25 milijuna dolara za uhićenje al-Baghdadija. (Hina)

Slovenski sud bez sluha: Hrvatskim ribarima stigle visoke kazne na koje se nemaju pravo žaliti