Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vijest iz Davosa

Sberbank planira prodati svoj udio u Agrokoru u prvoj polovici 2019. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski Sberbank koji je u vlasništvu 39,2 posto Agrokora, spreman je prodati svoj udio u koncernu, a planiraju to napraviti već u prvoj polovici 2019. godine, pišu ruske agencije, a prenosi Reuters.

Na marginama gospodarskog foruma u Davosu, zamjenik predsjednika Sberbanka Aleksander Vedjakin otkrio je da ima dosta zainteresiranih za kupnju Sberbankovog udjela u Agrokoru te da su pregovori sa svim zainteresiranim stranama u tijeku.

Pročitajte i ovo Anvar Azimov (Foto: Nova TV) Azimov oštro protiv Kohorsta Rusko-američki sukob zbog Agrokora: "Neka američke banke dođu i spase Agrokor. Ruske banke spremne su to učiniti" Slika nije dostupna Drugi čovjek Sberbanka: "Jako smo blizu postizanja kompromisa oko nagodbe, razgovori su bili vrlo produktivni"

Sberbank je ujedno i najveći Agrokorov kreditor, koji je postignutom nagodbom i zamjenom duga za dionički udjel u koncernu, postao i najveći dioničar tog koncerna, s 39,2 posto udjela.

"To je non-core imovina i prodaja je dio naše strategije", rekao je Verdjakin.

Predsjednik Sberbanka Maksim Poletaev još je u prosincu počeo dobivati signale od potencijalnih kupaca njihovog udjela u Agrokoru. Tad je rekao da je riječ o raznim fondovima, od Kanade i SAD-a do Velike Britanije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene