I Agrokor će promijeniti ime (Foto: Filip Kos/PIXSELL)
I Agrokor će promijeniti ime (Foto: Filip Kos/PIXSELL)

Ruski Sberbank koji je u vlasništvu 39,2 posto Agrokora, spreman je prodati svoj udio u koncernu, a planiraju to napraviti već u prvoj polovici 2019. godine, pišu ruske agencije, a prenosi Reuters.


Na marginama gospodarskog foruma u Davosu, zamjenik predsjednika Sberbanka Aleksander Vedjakin otkrio je da ima dosta zainteresiranih za kupnju Sberbankovog udjela u Agrokoru te da su pregovori sa svim zainteresiranim stranama u tijeku.

Vezani članci Agrokoru je sjedište nekad bilo u Ciboninu tornju (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Od pada Vlade do ulaska ruskih banaka u Agrokor: Godina velikih turbulencija u najvećem hrvatskom koncernu Fabris Peruško (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Sastanak vladajuće koalicije: Predstavljen nacrt nagodbe nakon koje bi Rusi imali najveći udio

Sberbank je ujedno i najveći Agrokorov kreditor, koji je postignutom nagodbom i zamjenom duga za dionički udjel u koncernu, postao i najveći dioničar tog koncerna, s 39,2 posto udjela.

"To je non-core imovina i prodaja je dio naše strategije", rekao je Verdjakin.

Predsjednik Sberbanka Maksim Poletaev još je u prosincu počeo dobivati signale od potencijalnih kupaca njihovog udjela u Agrokoru. Tad je rekao da je riječ o raznim fondovima, od Kanade i SAD-a do Velike Britanije.