I Agrokor će promijeniti ime (Foto: Filip Kos/PIXSELL)
I Agrokor će promijeniti ime (Foto: Filip Kos/PIXSELL)

Ruski Sberbank koji je u vlasništvu 39,2 posto Agrokora, spreman je prodati svoj udio u koncernu, a planiraju to napraviti već u prvoj polovici 2019. godine, pišu ruske agencije, a prenosi Reuters.


Na marginama gospodarskog foruma u Davosu, zamjenik predsjednika Sberbanka Aleksander Vedjakin otkrio je da ima dosta zainteresiranih za kupnju Sberbankovog udjela u Agrokoru te da su pregovori sa svim zainteresiranim stranama u tijeku.

Vezani članci Ivica Todorić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Todorić: "Dalić ucjenjuje Plenkovića, Agrokor za godinu dana neće postojati, a moja stranka od ove države može napraviti cvijet" Maksim Poletaev (Foto: Pixsell, Boris Šćitar/Vecernji list) Ruski Sberbank prima ponude za prodaju svojeg udjela u Agrokoru: "Razmatramo ponude"

Sberbank je ujedno i najveći Agrokorov kreditor, koji je postignutom nagodbom i zamjenom duga za dionički udjel u koncernu, postao i najveći dioničar tog koncerna, s 39,2 posto udjela.

"To je non-core imovina i prodaja je dio naše strategije", rekao je Verdjakin.

Predsjednik Sberbanka Maksim Poletaev još je u prosincu počeo dobivati signale od potencijalnih kupaca njihovog udjela u Agrokoru. Tad je rekao da je riječ o raznim fondovima, od Kanade i SAD-a do Velike Britanije.