Maksim Poletaev (Foto: Pixsell, Boris Šćitar/Vecernji list)
Maksim Poletaev (Foto: Pixsell, Boris Šćitar/Vecernji list) Foto: Pixsell, Boris Š?itar/Vecernji list

Ruski Sberbank počeo je primati ponude za prodaju svojeg udjela u Agrokoru.


U listopadu je hrvatski sud odobrio sporazum koji uključuje zamjenu duga Agrokora za udio u vlasništvu. Najveći pojedinačni vjerovnik Agrokora, Sberbank, uskoro će postati dioničar u koncernu s udjelom od 39,2 posto.

Vezani članci Fabris Peruško i Sergej Volk (Foto: Dnevnik.hr) Agrokor postigao dogovor s bankom: ''Priznat ćemo tražbine Sberbanka, a oni će povući sve tužbe'' Slika nije dostupna Poletaev: "Sberbank neće sudjelovati u novom financiranju Agrokora"

Savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka, Maksim Poletaev, naglasio je kako banka za svoj udio već dobiva ponude od različitih fondova iz SAD-a, Kanade i Velike Britanije.

"Sve će ovisiti o cijeni, za sada razmatramo ponude", kazao je Poletaev, prenosi Reuters.

Dodaje i kako je Sberbank u pregovorima s brojnim ulagačima koji bi mogli sudjelovati u refinanciranju Agrokorovog duga. Kako je kazao, radi se o investitorima iz fondova i banaka iz više zemalja, uključujući Kinu i arapske zemlje.

Sberbank u međuvremenu ima u planu Agrokor usmjeriti na tri područja: maloprodaju, proizvodnju hrane i poljoprivredu. "Očekuje se kako bi Fabris Peruško, trenutni vladin izvanredni povjerenik u koncernu, postao predsjednik Uprave", kazao je Poletajev.

Dodao je i da Mercator s gotovo 1000 dućana diljem Slovenije, Srbije, BiH i Crne Gore treba smanjiti dug.

SDP napustio saborsku sjednicu, Jovanović HDZ-ovcima: ''Sramotite sami sebe zbog foteljice''

5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje