Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Sve će ovisiti o cijeni"

Ruski Sberbank prima ponude za prodaju svojeg udjela u Agrokoru: "Razmatramo ponude"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski Sberbank počeo je primati ponude za prodaju svojeg udjela u Agrokoru.

U listopadu je hrvatski sud odobrio sporazum koji uključuje zamjenu duga Agrokora za udio u vlasništvu. Najveći pojedinačni vjerovnik Agrokora, Sberbank, uskoro će postati dioničar u koncernu s udjelom od 39,2 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PLJUSKA IZ RUSIJE Poletaev: "Sberbank neće sudjelovati u novom financiranju Agrokora" Slika nije dostupna ODRŽAN SASTANAK O AGROKORU Poletaev: "Naći ćemo rješenje. Financiranje će se nastaviti ovisno o razini suradnje"

Savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka, Maksim Poletaev, naglasio je kako banka za svoj udio već dobiva ponude od različitih fondova iz SAD-a, Kanade i Velike Britanije.

"Sve će ovisiti o cijeni, za sada razmatramo ponude", kazao je Poletaev, prenosi Reuters.

Dodaje i kako je Sberbank u pregovorima s brojnim ulagačima koji bi mogli sudjelovati u refinanciranju Agrokorovog duga. Kako je kazao, radi se o investitorima iz fondova i banaka iz više zemalja, uključujući Kinu i arapske zemlje.

Sberbank u međuvremenu ima u planu Agrokor usmjeriti na tri područja: maloprodaju, proizvodnju hrane i poljoprivredu. "Očekuje se kako bi Fabris Peruško, trenutni vladin izvanredni povjerenik u koncernu, postao predsjednik Uprave", kazao je Poletajev.

Dodao je i da Mercator s gotovo 1000 dućana diljem Slovenije, Srbije, BiH i Crne Gore treba smanjiti dug.

Aktualno 5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Društvene mreže pomažu pripadnicima starije dobi smanjiti osjećaj usamljenosti Društvene mreže pomažu pripadnicima starije dobi smanjiti osjećaj usamljenosti Foto: Getty Online kupovina sve praktičnija Online kupovina sve praktičnija Foto: Getty Digitalne knjige Digitalne knjige Foto: Getty +0 Pomozite roditeljima Hrvatska 5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene