Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prvo sudsko saslušanje

Saudijski tužitelj traži smrtnu kaznu za petoricu osumnjičenih za ubojstvo novinara Khashoggija

Jamal Khashoggi, ubijeni saudijski novinar (Foto: AFP)
Jamal Khashoggi, ubijeni saudijski novinar (Foto: AFP) Foto: Afp
Saudijski tužitelj zatražio je smrtnu kaznu za petoricu od 11 osumnjičenih za ubojstvo novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu 2. listopada, objavila je državna novinska agencija SPA u četvrtak.

On je to zatražio na prvom sudskom saslušanju u slučaju Khashoggi, koji je uvelike naštetio međunarodnom ugledu Saudijske Arabije i zbog kojega su zategnuti odnosi sa zapadnim zemljama.

Pročitajte i ovo Donald Trump i Mohammed bin Salman (Foto: AFP) Najavio cijelo izvješće Trump: Moguće da je Mohammed bin Salman odgovoran za ubojstvo novinara, ali zaključak CIA-e je preuranjen Jamal Khashoggi, ubijeni saudijski novinar (Foto: AFP) Jamal Khashoggi Erdogan snimku mučnog ubojstva novinara poslao na više adresa, a turski list objavio zašto tijelo nikada neće biti pronađeno

Jedanaest osumnjičenih pojavilo se u nazočnosti odvjetnika. Oni su zatražili uvid u točne optužnice protiv svojih klijenata i odgodu kako bi ih mogli proučiti.

Sud je prihvatio njihov zahtjev, ali nije odredio datum sljedećeg saslušanja, kaže se u sudskom priopćenju.

Novinar Jamal Khashoggi radio je među ostalim za Washington Post, a često je pisao kritički o saudijskom režimu.

Nakon što je u prvo vrijeme nijekao smrt novinara, Rijad je u konačnici objasnio da je Khashoggi ubijen u operaciji izvan kontrole države.

Međutim, Ankara optužuje najviše instance saudijske države.

Turski i američki mediji sumnjiče prijestolonasljednika Mohameda bih Salmana da je sam naredio operaciju protiv Khashoggija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene