Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijelo nije pronađeno

Washington Post: Direktorica CIA-e preslušala je snimke ubojstva novinara u Istanbulu

Ubijeni novinar Jamal Khashoggi (Foto: AFP)
Ubijeni novinar Jamal Khashoggi (Foto: AFP) Foto: jamal, Khashoggi
Direktorica CIA-e Gina Haspel preslušala je audiosnimke ubojstva saudijskog novinara Jamala Khashoggija tijekom posjeta Turskoj, objavio je Washington Post kasno u srijedu navodeći neimenovane izvore upoznate s događajima.

U izvješću se citira jedan izvor koji kaže da je taj audiodokaz "uvjerljiv" te dodaje da bi to moglo staviti dodatni pritisak na SAD da Saudijsku Arabiju drži odgovornom za Khashoggijevu smrt.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Zasad se ne zna tko je pustio snimku Haspel. Ankara još nije službeno potvrdila niti osporila izvješće Washington Posta.

Khashoggi, glasni kritičar saudijskoga prijestolonasljednik i kolumnist Washington Posta, nestao je nakon dolaska u saudijski konzulat u istanbulu 2. listopada.

Rijad je do subote nijekao bilo kakva saznanja o tome što se dogodilo 59-godišnjem novinaru. U subotu je rekao da je Khashoggi umro u konzulatu "za vrijeme tučnjave". Saudijski ministar vanjskih poslova kasnije je smrt opisao kao "ubojstvo" rekavši da ga je ubio odmetnuti operativac. Još uvijek se ne zna gdje je Khashoggijevo tijelo.

Tijekom protekla tri tjedna turski državni mediji gotovo su svakodnevno objavljivali informacije o istrazi i detalje navodnih snimki. U medijskim izvješćima tvrdi se da je Khashoggi podvrgnut mučenju te da su ga ubili plaćenici iz Saudijske Arabije.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan u srijedu je obećao da "odgovorni neće izbjeći pravdi". (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene