Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proučavali utjecaje

Evo zašto Saudijci ne žele da žene voze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene u Saudijskoj Arabiji ne bi trebale voziti jer vožnja utječe na njihove jajnike i zdjelice. Tvrdnja je to kojom se pokušava održati zabrana vožnje za žene u Saudijskoj Arabiji.

Budući da su žene u Saudijskoj Arabiji sve glasnije po pitanju zahtjeva za dobivanje vozačkih dozvola, jedan šeik tvrdi da je provedeno ispitivanje utjecaja vožnje na žene, piše Alarabiya.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Slika nije dostupna Smiju izvaditi vozačku dozvolu Saudijski kralj izdao naredbu – žene smiju legalno voziti automobile

>> Saudijski kralj dekretom PROMIJENIO dane vikenda!

'Psihologija i funkcionalna medicina proučavale su ovaj slučaj te je otkriveno da vožnja automatski utječe na jajnike i zdjelicu. Stoga smatramo da su djeca žena koje konstantno voze automobile, rođena s kliničkim poremećajima različitih stupnjeva', rekao je šeik Saleh bin Saad al-Luhaydan, pravni i psihologijski savjetnik Zaljevskog psihološkog udruženja.

Kako bi pokazale svoje neslaganje s ovim tvrdnjama Saudijske feministice pokrenule su kampanju na internetu pozivajući žene da sjednu za volan i provozaju se ulicama 26. listopada.

Više od 11.000 žena potpisalo je njihovu deklaraciju. 'S obzirom na to da ne postoje jasna opravdanja zbog kojih bi država zabranila odraslim sposobnim ženama da voze, pozivamo da se ženama omogući polaganje vozačkog ispita radi izdavanja vozačke dozvole onima koji su ga položili', stoji u deklaraciji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene