Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ostvaren napredak?!

Sarkozy nije uspio postići dogovor o klimi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i čelnici istočnoeuropskih zemalja nisu se uspjeli dogovoriti o planu Europske unije da smanji ispuštanje stakleničkih plinova, ali je Sarkozy rekao da je tijekom pregovora ostvaren napredak.

Poljski premijer Donald Tusk izjavio je da je na susretu devetorice istočnoeuropskih čelnika sa Sarkozyjem, čija zemlja trenutačno predsjeda EU-om, ostvaren stanoviti napredak, ali da još treba obaviti puno posla do summita EU-a 11. i 12. prosinca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sarkozy ljubi Carlu Bruni? Slika nije dostupna Sarkozy za ratifikaciju novog ugovora već u prosincu

'Radili smo i načinili pomak, ali još nismo gotovi', rekao je Sarkozy nakon pregovora u Poljskoj, dodavši da je siguran kako će se dogovor postići na susretu na vrhu EU-a u Bruxellesu.

Poljska koja u proizvodnji električne energije više od 90 posto ovisi o ugljenu koji je veliki onečišćivač okoliša, drži da bi neke mjere iz 'energetsko-klimatskog paketa' mogle oslabiti njezino gospodarstvo.

Glavna točka prijepora je trgovanje kvotama emisije ugljikova dioksida od 2013. Velik broj istočnoeuropskih država, među kojima nekoliko istočnoeuropskih, traže da se uvede prijelazno razdoblje.

Tusk je govoreći u subotu pred izaslanicima koji su došli u Gdanjsk radi obilježavanja 25. obljetnice dodjele Nobelove nagrade poljskom prodemokratskom simbolu Lechu Walesi, pozvao bogate države EU-a da pokažu veću solidarnost prema svojim siromašnijim susjedima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene