Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kolege iz BiH medija danas su bili napadnuti od strane sljedbenika ravnogorskog četničkog pokreta.


Sljedbenici Ravnogorskog pokreta i pripadnici boračkih organizacija iz Republike Srpske napali su u nedjelju dvije novinarske ekipe medija sa sjedištem u Sarajevu za vrijeme obilježavanja 70. godIšnjice uhićenja četničkoga vojvode Draže Mihailovića u Višegradu.

Vezani članci Osnovna škola Brynseng u Oslu (Foto: Google Maps/Street VIew) Brutalni napad u Norveškoj: Učenik nožem i vilicom ozlijedio nastavnika i još troje zaposlenika osnovne škole Napad nožem kod Novog Marofa (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) 56-godišnjak kod Novog Marofa izbo dvojicu muškaraca

Novinarska ekipa Federalne televizije (FTV) je prema riječima urednice Elme Kazagić, nakon snimanja postrojavanja pripadnika Četničkog ravnogorskog pokreta u središtu Višegrada otišla na mjesto gdje su nastavili obilježavati 70. obljetnicu uhićenja Mihailovića.

Jedan od pripadnika četničkog pokreta ih je nasilno odveo do vojvode koji im je naložio odmah odu. Novinarska ekipa FTV-a procijenila je da je bolje otići zbog vlastite sigurnosti.

Puno lošije prošla je ekipa N1 televizije. Nakon što su ih legitimirali, jedan pripadnik četničkog pokreta fizički je nasrnuo na snimatelja i počeo ga udarati kamerom po glavi.

Kada ga je novinarka pozvala da ne udara kolegu, počeo je i nju udarati mikrofonom po glavi. Prijetnje im je uputio još jedan muškarac i žena, a teže posljedice spriječile su nepoznate osobe te su izgred prijavile policiji.

Nekoliko sati poslije policija je identificirala i privela osobu koja je napala TV ekipu N1.