Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samit u Moldaviji

Reporter Dnevnika Nove TV o susretu Vučića i Zelenskog: "Bilo je sve, samo ne srdačno"

U Moldaviji, zemlji za koju se strahuje da bi nakon Ukrajine mogla biti nova meta Rusije, održan je drugi samit Europske političke zajednice. Okupio je 47 čelnika iz europskih zemalja članica te drugih europskih zemalja. Predstavnika Rusije i Bjelorusije - nije bilo.

U dvorcu Mimi na samom rubu Moldavije, a neki će reći i na rubu Europe, od ranog jutra samit je pratio reporter Dnevnika Nove TV Marko Stričević.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Jačanje hrvatskih snaga Plenković otkrio novi potez vojske nakon Rafalea: "To je ključni veliki projekt " Samit u Tirani Neformalni razgovor VIDEO Kamere uhvatile Plenkovića i Vučića, opušteno ćaskali na samitu u Tirani

"Bili su nazivani slijepim crijevom Europe, a sad je Moldavija dobila veliku podršku pedeset vodećih državnika. Jedini tko nije došao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, opravdao se sigurnosnim razlozima", rekao je Stričević.

No, na samit je stigao ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, koji s tim nije imao problem. "Zelenski je obavio nekoliko bilateralnih sastanaka i pozvao na nabavku protuzračne obrane Patriot", dodao je.

"Po govoru tijela koji smo mogli primijetiti nakon zajedničkog fotografiranja, bili su zanimljivi trenuci. Prvo je Zelenskom prišao hrvatski premijer Andrej Plenković, primio ga s leđa za rame i dogodio se jedan srdačan susret i kratak razgovor", rekao je Stričević.

"Potom je Zelenskom prišao Aleksandar Vučić. Taj razgovor trajao je puno duže, počeo je rukovanjem, ali ono što se događalo u tih nekoliko minuta koliko su snimile kamere, a to nije samo naš dojam, nego i dojam nekih ukrajinskih novinara - bilo je sve, samo ne srdačno", kazao je Stričević.

O čemu bi se moglo raditi - pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene