Joe Biden
Joe Biden Foto: Afp

Američki predsjednik Joe Biden otputovat će na izvanredni samit NATO-a u Bruxellesu krajem ožujka kako bi ponovio "nepokolebljivu predanost" Sjedinjenih Država svojim saveznicima, u vrijeme ruske invazije na Ukrajinu, rekla je u utorak glasnogovornica Bijele kuće.


Američki predsjednik sudjelovat će i na sastanku šefova država i vlada EU-a tijekom kojeg će se govoriti o naporima čiji je cilj nametnuti "ekonomske troškove, pružiti humanitarnu pomoć onima koji su pogođeni nasiljem i odgovoriti na druge izazove", rekla je Jen Psaki.

Po glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu, koji je sazvao izvanredni samit, očekuje se i potvrda "čvrste potpore Ukrajini" i otvaranje pitanja "jačanja odvraćanja i obrane NATO-a pred novom realnošću za našu sigurnost".

"U ovom kritičnom razdoblju, Sjeverna Amerika i Europa trebaju nastaviti imati zajednički front unutar NATO-a", rekao je u priopćenju.

Ruska ofenziva na Ukrajinu intenzivirala se u utorak, uz seriju napada na Kijev u kojemu je proglašen policijski sat, unatoč nastavku pregovora dviju strana.

Joe Biden Novi udar iz Amerike: Zabranit će uvoz ruske nafte, jedna europska zemlja polako ide u istom smjeru

Američki predsjednik Joe Biden Ministarstvo pravosuđa SAD-a formiralo poseban odjel za progon ruskih oligarha: Plijenit će im jahte, avione, luksuzne stanove...

NATO bi trebao održati izvanredni samit 24. ožujka kada počinje i dvodnevni samit EU-a.

Sudjelovanje američkog predsjednika na sastanku na vrhu Europske unije iznimno je rijedak događaj.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju