Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nepokolebljiva predanost

Svi kao jedno: Krajem ožujka izvanredni samit NATO-a, SAD odlučan u svojoj namjeri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Joe Biden otputovat će na izvanredni samit NATO-a u Bruxellesu krajem ožujka kako bi ponovio "nepokolebljivu predanost" Sjedinjenih Država svojim saveznicima, u vrijeme ruske invazije na Ukrajinu, rekla je u utorak glasnogovornica Bijele kuće.

Američki predsjednik sudjelovat će i na sastanku šefova država i vlada EU-a tijekom kojeg će se govoriti o naporima čiji je cilj nametnuti "ekonomske troškove, pružiti humanitarnu pomoć onima koji su pogođeni nasiljem i odgovoriti na druge izazove", rekla je Jen Psaki.

Po glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu, koji je sazvao izvanredni samit, očekuje se i potvrda "čvrste potpore Ukrajini" i otvaranje pitanja "jačanja odvraćanja i obrane NATO-a pred novom realnošću za našu sigurnost".

"U ovom kritičnom razdoblju, Sjeverna Amerika i Europa trebaju nastaviti imati zajednički front unutar NATO-a", rekao je u priopćenju.

Ruska ofenziva na Ukrajinu intenzivirala se u utorak, uz seriju napada na Kijev u kojemu je proglašen policijski sat, unatoč nastavku pregovora dviju strana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dramatično povećanje cijena Novi udar iz Amerike: Zabranit će uvoz ruske nafte, jedna europska zemlja polako ide u istom smjeru

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBRAČUN S KORUMPIRANIMA Ministarstvo pravosuđa SAD-a formiralo poseban odjel za progon ruskih oligarha: Plijenit će im jahte, avione, luksuzne stanove...

NATO bi trebao održati izvanredni samit 24. ožujka kada počinje i dvodnevni samit EU-a.

Sudjelovanje američkog predsjednika na sastanku na vrhu Europske unije iznimno je rijedak događaj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene