Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBRAČUN S KORUMPIRANIMA

Ministarstvo pravosuđa SAD-a formiralo poseban odjel za progon ruskih oligarha: Plijenit će im jahte, avione, luksuzne stanove...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko ministarstvo pravosuđa u srijedu je zadužilo desetak državnih tužitelja za progon "korumpiranih ruskih oligarha" i svih onih koji budu kršili sankcije što ih je Washington uveo Moskvi nakon invazije na Ukrajinu.

"Nećemo štedjeti truda da bismo istražili, uhitili i gonili sve čije kriminalne radnje omogućuju ruskoj vladi da nastavlja ovaj nepravedan rat", rekao je ministar Merrick Garland u priopćenju u kojemu se iznose glavne značajke posebnog odjela o kojemu je dan ranije izvijestio predsjednik Joe Biden.

Odjel pod nazivom "Kleptocapture" imat će više od deset državnih tužitelja te istražitelje savezne policije, porezne i poštanske službe.

Gonit će sve koji budu kršili sankcije uvedene Rusiji prije i nakon početka napada na Ukrajinu, kao i one buduće.

Pratit će kako se poštuju mjere uvedene protiv ruskih novčarskih ustanova, nadzirući, primjerice, korištenje kriptovaluta.

Moći će zaplijeniti imovinu pojedinaca koji su na meti sankcija ako je ona stečena na "nezakonit način", dodaje ministarstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osvrt na rusku agresiju Biden se obratio naciji: "Putin je želio uzdrmati temelje slobodnog svijeta, ali gadno se preračunao"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otpor Putinu Biden večeras traži ujedinjenje Amerikanaca: ''Govor dolazi u dobrom trenutku''

Zasad je imovina nekih oligarha zamrznuta, što znači da ju ne mogu prodati ni iznajmljivati, ali su i dalje njezini vlasnici.

U govoru koji je u utorak navečer održao u Kongresu, Joe Biden je zaprijetio ruskim oligarsima da će im zaplijeniti "jahte, luksuzne stanove i privatne zrakoplove sumnjivog podrijetla".

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene