Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sprečavanje sukoba

SAD traži od Turske i Egipta da umire Hamas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene države zatražile su od zemalja koje imaju kontakte s Hamasom da zatraže od te palestinske organizacije da zaustavi raketne napade iz Gaze, izjavio je u četvrtak savjetnik za nacionalnu sigurnost Ben Rhodes.

"Mi smo zatražili od onih koji imaju nekakav utjecaj na Hamas, kao što su Turska, Egipat i neki europski partneri, da iskoriste taj utjecaj i zatraže od Hamasa da smiri situaciju", rekao je američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Ben Rhodes na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze HOROR RATA Izraelac na Hamasovim fotografijama prepoznao članove obitelji: "To je pakao" Bijeg s festivala Supernova Užas u Izraelu Objavljena jeziva svjedočanstva Hamasova pokolja na glazbenom festivalu: "Prošli smo sate horora. To je bio masakr"

>> Izraelska vojska krenula u novu vrstu kampanje protiv Hamasa

Na pitanje jesu li Sjedinjene Države zabrinute da će izraelske kopnene snage ući u Gazu, Rhodes je odgovorio: "U krajnjem slučaju je na izraelskoj vladi da odluči kako će postupati da bi ostvarila svoje vojne ciljeve".

U Bejrutu je čelnik Hezbollaha Sayed Hassan Nasrallah zatražio od arapskih zemalja da iskoriste sva politička sredstva, uključujući dizanje cijena nafte, da zaustave izraelske zračne napade na Gazu. U izraelskoj ofenzivi je od srijede poginulo 16 Palestinaca a troje Izraelaca je izgubilo život u raketiranju izraelskog juga iz Pojasa Gaze. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene