Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška separatistima

'Tisuće i tisuće' ruskih vojnika su na istoku Ukrajine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države smatraju da se "tisuće i tisuće" ruskih vojnika i njihove vojne opreme nalaze na istoku Ukrajine gdje podržavaju proruske separatiste koji se bore protiv snaga u Kijevu, kazala je zamjenica državnog tajnika za Europu Victoria Nuland.

"Rekla bih da se radi o tisućama i tisućama", rekla je Nuland odgovarajući na pitanje povjerenstva američkog Kongresa o broju ruskih postrojbi koje se trenutačno nalaze na pobunjeničkom istoku Ukrajine.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Joe Biden Dodatna sredstva Biden poslao apel: "Ne dopustite da Putin pobijedi"

"Od prosinca Rusija je prebacila stotine komada vojne opreme, uključujući i tenkove, oklopna vozila i teško topništvo. Ruska vojska ima vlastitu strukturu zapovijedanja na istoku Ukrajine", rekla je Nuland.

Eksplozija u rudniku na istoku Ukrajine: Više od 30 poginulih, traga se za desecima

"Kao što je američki predsjednik Barack Obama nedavno rekao, Rusi financiraju rat, potiču ga, vode i kontroliraju", optužila je visoka dužnosnica američke diplomacije.

U utorak su predsjednici SAD-a Barack Obama i Francuske Francois Hollande te njemačka kancelarka Angela Merkel obećali "jaku reakciju" Zapada u slučaju većeg kršenja primirja na pobunjeničkom istoku Ukrajine i pozvali na jačanje uloge OESS-a u nadzoru tog primirja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene