Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mirnodopska suradnja

SAD pozvao Rusiju na oprez u nuklearnoj suradnji sa Sirijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik američke diplomacije pozvao je Rusiju, ne imenujući je, da bude oprezna u planiranoj mirnodopskoj nuklearnoj suradnji sa Sirijom.

'Sirija nije odgovorila na pitanje poštuje li Ugovor o neširenju nuklearnog oružja i sve zemlje koje planiraju suradnju na polju energije moraju voditi računa o tomu', rekao je Philip Crowley, kojega su novinari zamolili da komentira posjet ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva Damasku u utorak.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Slika nije dostupna Sirija će i dalje surađivati s IAEA-om

Medvedev je obećao pomoći Siriji u izgradnji infrastrukture na području plina i nafte te nuklearne centrale. Sirija se našla na meti kritike u posljednjem izvješću Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) zbog nedovoljne suradnje, napose u svezi s podrijetlom tragova uranija pronađenih u zemlji.

Obamina administracija počela je težak proces približavanja Siriji koju Washington želi udaljiti od njezina bliskog saveznika Irana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene