Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kerry predstavio novi potez State Departmenta

Istospolni brakovi će na jednak način podnositi zahtjev za američkom vizom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države odmah će početi razmatrati zahtjeve za izdavanjem vize za homoseksualne parove na jednak način kao za heteroseksualne, izjavio je američki državni tajnik John Kerry.

'Kada istospolni parovi podnesu zahtjev za vizom za ulazak u SAD, State Department će ga razmotriti na jednak način kao za heteroseksualne parove", rekao je John Kerry u američkom veleposlanstvu nedugo po dolasku u London.

'Ako ste supružnik američkog državljanina, zahtjev za izdavanjem vize tretirat će se jednako. Ako ste supružnik osobe koja nije državljanin SAD-a, zahtjev za vizom tretirat će se jednako. Ako ste u zemlji koja ne priznaje vaš istospolni brak zahtjev za izdavanjem vize tretirat će se opet jednako u sva 222 američka ureda za izdavanjem viza diljem svijeta', rekao je Kerry.

Ovaj je potez uslijedio nakon što je Obamina administracija pozvala sve američke agencije da revidiraju svoju politiku pošto je američki Vrhovni sud u lipnju odbio ključni dio saveznoga zakona koji je brak definirao kao veza između muškarca i žene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Analiza State Departmenta Stanje u BiH: Nasilna ekstremistička ideologija i regionalne nacionalističke skupine glavni su izvor potencijalne terorističke prijetnje Slika nije dostupna John Kerry odustao od kandidature za predsjednika

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene