Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SAD i Velika Britanija oštro su u srijedu osudili još nepotvrđeno ubojstvo Hrvata Tomislava Salopeka u Egiptu poručivši da čvrsto stoje uz Hrvatsku i ostale partnere u borbi protiv terorizma.


'Ako se potvrdi, ubojstvo Salopeka bit će užasan zločin karakterističan za ekstremiste Islamske države i oštro osuđujemo njezinu brutalnost nad nevinim civilima diljem Bliskog istoka', priopćilo je američko veleposlanstvo u Zagrebu.

'SAD stoji rame uz rame s Hrvatskom i svim prijateljima i partnerima u borbi protiv terorizma', dodaje se.

I britanski ministar vanjskih poslova Philip Hammond osudio je ubojstvo hrvatskog taoca kojeg su po još nepotvrđenim informacijama smaknuli pripadnici IS-a u Egiptu.

'Moje misli su s njegovom obitelji, kolegama i cijelim hrvatskim narodom. Britanija će biti uz Egipat i Hrvatsku dok nastavljamo borbu protiv nehumanog terorizma', priopćilo je britansko ministarstvo vanjskih poslova.

ISIS tvrdi: 'Pogubili smo Tomislava Salopeka'. Traže se dokazi, provjerava se i pijesak na fotografijama

'Iako se radi o teroristima, nitko od njih ne traži protivnika - svi traže žrtvu'

Predsjednica o smaknuću Tomislava Salopeka

Milanović o Salopeku: 'Ono što vidimo izgleda gozno'

Islamska država objavila u srijedu da je pogubila 31-godišnjeg Salopeka odsijecanjem glave i na svom Twitteru objavila fotografiju navodno njegova tijela.

Ni hrvatske niti egipatske vlasti još nisu službeno potvrdile vijest o ubojstvu tog radnika francuske tvrtke koji je otet 22. srpnja u Kairu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook