Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon odbijenice Možemo!

S kime će sad SDP pred Plenkovića? ''Mi smo odluku primili i poštujemo je.'' Viktor Gotovac: "Ne likujem, jer danas svjedočimo kraju jedne od dviju velikih hrvatskih stranaka"

Oglasio se SDP nakon što je Možemo! objavilo da samostalno izlazi na parlamentarne izbore. Tvrde da nisu dobili odbijenicu, nego ponudu - za točkastu koaliciju.

''Mi smo tu odluku primili i poštujemo je. SDP se već duže vrijeme priprema za parlamentarne izbore. Verujem da ćemo sa strankama ljevice uspjeti vratiti građanima dostojanstvo i smijeniti lošu i korumpiranu HDZ-ovu vlast'', rekao je u izjavi za medije glavi tajnuik SDP-a Marko Krička.

O daljnjim koracima SDP će reći svoje nakon sutrašnje sjednice Predsjedništva, najavio je Krička i dodao: "SDP je vidio izbore kao priliku da se smijeni loša HDZ-ova vlast. SDP će stav o ovome donijeti sutra i jasno i nedvosmisleno iznijeti sutra."

Koordinatori Možemo! objavili su da je Vijeće stranke jednoglasno donijelo odluku o samostalnom izlasku na izbore 2024. jer je istraživanje pokazalo da nema veće sinergije u koaliciji, a najavili su postizbornu koaliciju od centra na lijevo sa SDP-om kao glavnim partnerom.

  Pročitajte i ovo Ilustracija Najopasnija u povijesti VIDEO Virus prvi put u Hrvatskoj: Sve informacije o bolesti koja ubija i do 100 posto zaraženih životinja

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović Veliko priznanje Bivša hrvatska predsjednica ima novi posao

Je li SDP razočaran, jesu li ovo očekivali, pitanja su na koje je Krička poručio  podsjetivši da će više riječi biti nakon sutrašnje  sjednice: ''Odluku Možemo! shvatio sam kao ponudu o točkastoj koaliciji na iduće parlamentarne izbore.''

Na pitanje je li trebalo ići u zajedničku koaliciju s Možemo!, kazao je kako on misli da bi u nekim sizuacijama to bilo pozitivno.

S obzirom na to se predsjednik stranke Peđa Grbin još nije o svemu oglasio, novinare je zanimalo gdje je, a Krička je kazao: ''Nažalost, ima zdravstvenih problema i već 48 sati ne može biti u prilici direktno razgovarati s vama, ali sutra nakon Predsjedništva uvjeren sam da ćete imati jasan i nedvosmislen stav SDP-a o ovim pitanjima.''

Viktor Gotovac, koji je izbačen iz SDP-a jer je htio raskid koalicije s Možemo!, reporterki Dnevnika Nove TV Sabini Tandara Knezović kazao je: "Ne likujem, jer danas svjedočimo kraju jedne od dvije velike hrvatske stranke. Tom SDP-u je presudio predsjednik koji ima probavne smetnje, predsjedništvo i glavni odbor koji su podržavali ovu agoniju od godinu dana. Oni su trebali napustiti stranku, ali ne, oni to neće učiniti."
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene