Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusija se premišlja

I Putin se uključuje u borbu protiv IS-a?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija, čiji su odnosi sa SAD-om na najnižoj razini od kraja Hladnog rata, još nije odgovorila na pozive Washingtona za uspostavom međunarodne koalicije protiv Islamske države.

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je u ponedjeljak sa svojim vijećem sigurnosti o mogućoj suradnji s ostalim zemljama protiv terorističke skupine Islamske države, izvijestile su ruske novinske agencije pozivajući se na glasnogovornika Kremlja.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Prisega vjernosti Rusiji - 5 smrt šefa Wagnera Lukašenko upozorio Prigožina, ovaj nije odustao: "Želim umrijeti kao heroj"

Rusija, čiji su odnosi sa SAD-om na najnižoj razini od kraja Hladnog rata, još nije odgovorila na pozive Washingtona za uspostavom međunarodne koalicije protiv te radikalne sunitske skupine koja je zauzela goleme predjele Iraka i Sirije.

'Članovi Vijeća sigurnosti razmijenili su mišljenja o mogućih oblicima suradnje s ostalim partnerima u borbi protiv Islamske države u granicama međunarodnog prava', rekao je Dmitrij Peskov, prenosi Interfax.

Prosvjednici uzvikivali - 'Hunta je u Kremlju, a ne u Kijevu'

Islamska država mogla bi biti prijetnja Rusiji, jer neki njezini pripadnici dolaze s ruskog Sjevernog Kavkaza koji vodi vlastitu pobunu nakon dva čečenska rata od 1944.-1996. i 1999.-2000.

Američki i francuski borbeni zrakoplovi napali su položaje IS-a u Iraku, a SAD je u nedjelju objavio kako je još zemalja pokazalo spremnost da im se priključe ako počnu napadati ciljeve u Siriji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene