Obavijesti Video Pretražite Navigacija
provokacije na Crnom moru

Rusi spremaju hitan odgovor: "Povećava se rizik od sukoba NATO-a i Rusije"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Rusko ministarstvo obrane navodi da su primijetili povećanu aktivnost američkih dronova iznad Crnog mora.

Ruski ministar obrane Andrej Belousov naredio je Glavnom stožeru vojske da iznese prijedloge o tome kako se brzo nositi s provokacijama američkih strateških bespilotnih letjelica koje djeluju iznad Crnog mora, priopćilo je u petak ministarstvo obrane.

Ministarstvo je u priopćenju navelo da je primijetilo povećanu aktivnost američkih bespilotnih letjelica u tom području za koje je rečeno da su izviđale i prikupljale informacije za ciljanje zapadnog oružja visoke preciznosti koje Ukrajina koristi za napade na ruske objekte.

"To pokazuje sve veću uključenost Sjedinjenih Država i zemalja NATO-a u sukob u Ukrajini na strani kijevskog režima", priopćilo je ministarstvo obrane.

"Takvi letovi višestruko povećavaju vjerojatnost incidenata u zračnom prostoru s ruskim zrakoplovima, što povećava rizik od izravnog sukoba između (NATO) saveza i Ruske Federacije."

Pročitajte i ovo Zračna luka New Delhi Otkazani letovi Urušio se krov na jednoj od najprometnijih zračnih luka na svijetu, poginula jedna osoba

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Beogradu nevrijeme izazvalo kaos VIDEO Apokaliptične scene u Beogradu: Voda je nosila automobile, potopljen noćni klub, ljudi vrište i pokušavaju izaći

Rečeno je da će zemlje NATO-a biti odgovorne za sve takve incidente.

U izjavi se ne spominje Krim, crnomorska ukrajinska regija koju je Moskva anektirala 2014.

Ali ruske vojne objekte na Krimu više puta su gađale ukrajinske snage, uključujući zapadnim projektilima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene