Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkazani letovi

Urušio se krov na jednoj od najprometnijih zračnih luka na svijetu, poginula jedna osoba

Zbog obilne kiše se urušio krov u zračnoj luci New Delhija, jedna osoba je poginula te su letovi otkazani.

Krov u najvećoj zračnoj luci u glavnom gradu Indije New Delhiju urušio se pod obilnom kišom i vjetrovima u petak, usmrtivši jednu osobu i dovevši do otkazivanja letova, rekli su dužnosnici.

Dio svoda na području odlaznog terminala zračne luke srušio se rano ujutro, te je nekoliko osoba ozlijeđeno, rekao je novinarima indijski ministar zrakoplovstva.

Pročitajte i ovo Požar u BiH i duge cijevi na terenu Užas u susjedstvu: Tri tijela pronađena u kući, čule su se eksplozije prije požara

Cijeli terminal, jedan od tri u najprometnijoj zračnoj luci u zemlji, evakuiran je i naređena je istraga o urušavanju, rekao je ministar Kinjarapu Rammohan Naidu.

 

 

Pedeset domaćih letova je otkazano, odnosno odgođeno, prema podacima platforme za praćenje letova Flightradar24. Osam ozlijeđenih ljudi prebačeno je u bolnicu, rekao je Atul Garg, direktor vatrogasne službe Delhija.

Pročitajte i ovo Vrtići - 1 Nedostaje ih 5000 Nema odgojitelja pa o djeci brinu i frizeri: "Zapravo činimo štetu djeci"

Indijske televizije prikazale su taksi zgnječen ispod slomljenog metalnog stupa na ulazu u terminal, koji uglavnom koriste niskotarifni prijevoznici IndiGo i SpiceJet za domaće letove. Incident se dogodio u 5 ujutro po lokalnom vremenu, što je obično prometno vrijeme za domaće letove, stoji u priopćenju zračne luke objavljenom na X.

 

 

Na području zračne luke palo je oko 148,5 milimetara kiše tijekom tri sata, više od prosjeka za cijeli lipanj, prema indijskom meteorološkom uredu. Mnogi drugi dijelovi Delhija također su poplavljeni, a automobili zarobljeni u vodi visokoj metar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene