Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu precizirali o čemu se radi

Ruska vojska najavila pokretanje 'humanitarne operacije' u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska vojska je najavila pokretanje 'humanitarne operacije' u Siriji kako bi dostavila pomoć civilima koji žive u područjima koje je kontrolirala skupina Islamska država i koja su preuzele snage vjerne predsjedniku Bašaru al-Asadu.

'217 mjesta su sirijske snage preuzele od Islamske države', rekao je general Sergej Rudskoj, šef operacija glavnog stožera ruske vojske na sastanku koji je prenosila televizija. 'Stanovništvo se postupno vraća u te gradove i zato će novi zadatak ruskih zračnih snaga u Siriji biti 'humanitarne operacije', dodao je.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

General Rudskoj nije precizirao kakva humanitarna pomoć će biti pružena sirijskim civilima, ni kako će biti organizirane te humanitarne operacije, ali je rekao da je Deir Ezor prvi grad kamo će biti upućena. 'Najveći dio pomoći je sada upućen u Deir Ezor koji je već dugo u okruženju terorista IS-a', rekao je.

Vojni transportni zrakoplov Il-76 sirijske vojske je isporučio 22 tone humanitarne pomoći, uz rusku logističku podršku, koja će biti podijeljena uz pomoć mjesnih vlasti, dodao je general Rudskoj. 'Nećemo se zaustaviti i pružit ćemo sirijskom narodu svu moguću pomoć kada dođe vrijeme oslobođenja zemlje od ekstremista i obnove mirnog života'.

Nakon više od tri i pol mejseca intenzivnih zračnih napada, ruska vojska tvrdi da je uništila tisuće terorističkih ciljeva.

Krajem prosinca Sirijski opservatorij za ljudska prava je naveo da je u ruskim napadima u tri mjeseca ubijena 2.371 osoba, od kojih gotovo trećina civila.

Rusko ministarstvo obrane je više puta te optužbe nazvalo 'neutemeljenima i apsurdnima'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene