Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ranim jutarnjim satima

FOTO Rusija započela napad na zapadni dio Ukrajine, gore industrijska skladišta: "Ostanite u skloništima, očekuju se novi napadi"

Napad na Lavov - 1
Napad na Lavov - 1 AFP PHOTO / HANDOUT / UKRAINIAN EMERGENCY SERVICE
Aktualno Galerija Napad na Lavov - 1 Napad na Lavov - 1 Foto: AFP PHOTO / HANDOUT / UKRAINIAN EMERGENCY SERVICE Napad na Lavov - 2 Napad na Lavov - 2 Foto: Afp Napad na Lavov - 3 Napad na Lavov - 3 Foto: AFP PHOTO / HANDOUT / UKRAINIAN EMERGENCY SERVICE Napad na Lavov - 4 Napad na Lavov - 4 Foto: AFP PHOTO / HANDOUT / UKRAINIAN EMERGENCY SERVICE +0 Napad na Lavov - 5 Galerija 1/5 >>
U ranim jutarnjim satima, grad Lavov na zapadu Ukrajine potresle su eksplozjie. Izbio je požar nakon napada na industrijska skladišta, a najmanje je jedna osoba poginula.

Lokalni ukrajinski dužnosnici rekli su da su sustavi protuzračne obrane uključeni u odbijanje ruskog zračnog napada.

I gradonačelnik Lavova Andrij Sadovji i guverner regije Maxim Kozitski pozvali su ljude da ostanu u skloništima jer se očekuju novi napadi.

Pročitajte i ovo Potpisivanje Napokon regulacija Uznemiruju ih u svako doba dana i noći: "Ja sam obolio od njih, to su lešinari"

Zapadna polovica Ukrajine bila je pod uzbunom za zračni napad, počevši od oko oko dva iza ponoći po hrvatskom vremenu.

 

 

Ruske bespilotne letjelice pogodile su tri industrijska skladišta u zapadnom ukrajinskom gradu Lavovu rano u utorak, pri čemu je izbio ogroman požar, a poginula je najmanje jedna osoba, rekli su lokalni dužnosnici. Kozicki je rekao da vatrogasci gase požar.

Hitne službe su objavile da se požar proširio na području od 9450 četvornih metara nakon napada oko pet sati ujutro.

Pročitajte i ovo Kostur dinosaura Vrtoglavi iznos FOTO Barry ide na aukciju: Izuzetno je dobro očuvan, mogao bi premašiti milijun eura

"Želim naglasiti da su ovo obična industrijska skladišta. Ništa vojno nije bilo tamo uskladišteno", rekao je Kozicki na komunikacijskoj platformi Telegram.

Dodao je da su ruske snage koristile 18 dronova u napadu, od kojih je 15 oboreno, uključujući sedam izravno nad Lavovskom oblašću.

Ukrajinsko ratno zrakoplovstvo je reklo da je Rusija preko noći lansirala ukupno 30 bespilotnih letjelica i jedan balistički projektil Iskander te da je 27 dronova oboreno.

Rusija opetovano napada infrastrukturu ključnu za obranu Ukrajine, energetski sustav i poljoprivredu, no ubijeni su i mnogi civili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene