Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusko ministarstvo obrane navodi da je ubojstvo jednog od najviših čelnika Islamske države u ruskom zračnom napadu "potvrđeno iz više obavještajnih izvora".


Rusko ministarstvo obrane objavilo je u srijedu da je u ruskom zračnom napadu u Siriji u utorak ubijen jedan od najviših čelnika radikalne džihadističke skupine Islamske države (IS) Abu Muhamed al-Adnani.

Vezani članci Slika nije dostupna PENTAGON PORUČIO SRBIJI 'Da smo mi krivi za smrt vaših diplomata, tijela bi im bila u puno gorem stanju' Slika nije dostupna U američkim zračnim napadima ubijen Jihadi John?

Ministarstvo je objavilo da je AdnanPOi jedan od 40 džihadista ubijenih u zračnim napadima koje su izveli bombarderi Su-34 u Maratat-Um Kaušu u sirijskoj pokrajini Alepu.

Islamska država potvrdila je u utorak da je poginuo Adnani, u, kako se činilo, američkom zračnom napadu. Američki obrambeni dužnosnik rekao je za Reuters da je američko zrakoplovstvo pokušalo ubiti Adnanija u zračnom napadu, ali nije mogao potvrditi njegovu smrt.

Rusko ministarstvo obrane navodi da je Adnanijevo ubojstvo u ruskom zračnom napadu "potvrđeno iz više obavještajnih izvora"

Džihadistička novinska agencija Amaq javila je u četvrtak da je Adnani ubijen "dok je bio u inspekciji vojnih operacija u Alepu" na sjeveru Sirije. Islamska država drži teritorije u pokrajini Alepu ali ne i u istoimenom gradu gdje se pobunjenici bore protiv snaga sirijske vlade.

Al-Adnani je bio poznat po svojim žestokim pozivima na napade na arapske i zapadne mete. (Hina)