Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđeno iz više izvora

POTVRĐENO Ubijen jedan od čelnika Islamske države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko ministarstvo obrane navodi da je ubojstvo jednog od najviših čelnika Islamske države u ruskom zračnom napadu "potvrđeno iz više obavještajnih izvora".

Rusko ministarstvo obrane objavilo je u srijedu da je u ruskom zračnom napadu u Siriji u utorak ubijen jedan od najviših čelnika radikalne džihadističke skupine Islamske države (IS) Abu Muhamed al-Adnani.

Pročitajte i ovo Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Ministarstvo je objavilo da je AdnanPOi jedan od 40 džihadista ubijenih u zračnim napadima koje su izveli bombarderi Su-34 u Maratat-Um Kaušu u sirijskoj pokrajini Alepu.

Islamska država potvrdila je u utorak da je poginuo Adnani, u, kako se činilo, američkom zračnom napadu. Američki obrambeni dužnosnik rekao je za Reuters da je američko zrakoplovstvo pokušalo ubiti Adnanija u zračnom napadu, ali nije mogao potvrditi njegovu smrt.

Rusko ministarstvo obrane navodi da je Adnanijevo ubojstvo u ruskom zračnom napadu "potvrđeno iz više obavještajnih izvora"

Džihadistička novinska agencija Amaq javila je u četvrtak da je Adnani ubijen "dok je bio u inspekciji vojnih operacija u Alepu" na sjeveru Sirije. Islamska država drži teritorije u pokrajini Alepu ali ne i u istoimenom gradu gdje se pobunjenici bore protiv snaga sirijske vlade.

Al-Adnani je bio poznat po svojim žestokim pozivima na napade na arapske i zapadne mete. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene