Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema joj premca?

Putin ponosan na novu interkontinentalnu raketu: "Nema sličnih u svijetu i neće ih biti još dugo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je u srijedu objavila da je testirala interkontinentalni balistički projektil Sarmat, novi dodatak njezinom nuklearnom arsenalu, za koji je predsjednik Vladimir Putin rekao da će dati za razmišljanje neprijateljima Moskve.

Na televiziji je prikazano kako je vojska Vladimiru Putinu rekla da je projektil lansiran iz Plesetska na sjeverozapadu zemlje i da je pogodio ciljeve na poluotoku Kamčatki na krajnjem istoku.

"Novi kompleks ima najviše taktičke i tehničke karakteristike i sposoban je nadvladati sva moderna sredstva proturaketne obrane. Nema sličnih u svijetu i neće ih biti još dugo", rekao je Putin.

"Ovo uistinu jedinstveno oružje ojačat će borbeni potencijal naših oružanih snaga, pouzdano zajamčiti sigurnost Rusije od vanjskih prijetnji i dati za razmišljanje onima koji u žaru bjesomučne agresivne retorike pokušavaju ugroziti našu zemlju."

Pročitajte i ovo Vladimir Putin odbacuje svaki savjet Insajderi iz Kremlja dovode u pitanje Putinove odluke i upozoravaju na moguće korištenje nuklearnog oružja

Sarmat je nova teška interkontinentalna balistička raketa, a očekuje se da će Rusija svaku opremiti s deset ili više bojevih glava, prema američkoj Kongresnoj službi za istraživanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija, slovo PRORUSKI SIMBOLI Prijetnja zbog slova Z i V: "Vaša zemlja će završiti na smetlištu povijesti!"

Projektil se godinama razvijao i njegovo probno lansiranje nije iznenađenje za Zapad, ali se odvilo u vrijeme ekstremne geopolitičke napetosti zbog ruskog rata u Ukrajini.

Sve o ratu u Ukrajini pročitajte >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene