Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili snimku

VIDEO Ukrajinci protutenkovskom raketom srušili ruski vojni helikopter: "Ka-52 ima katapult ispod sjedišta, ali..."

Helikopter - 2
Helikopter - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Ukrajinski vojnici uništili su u utorak ujutro kod Izjuma ruski helikopter protutenkovskom raketom. Društvenim mrežama širi se videosnimka njihove akcije.

Ukrajinski vojnici 95. zračno-jurišne brigade protutenkovskom raketom Stugna-P srušili su u utorak ujutro ruski helikopter Ka-52. Helikopter je srušen kod Izjuma.

Pročitajte i ovo Francuska vojska Opasna predviđanja Europska sila otvoreno se priprema za rat, jasno je i protiv koga: "Dio smo koalicije..." Ilustracija Crno tržište zarobljenika Ukrajinski zarobljenik završio kod brutalnih vojnika čečenskog gospodara rata: "Kupuju ih od ruske vojske i odvode u Grozni"

Videosnimka akcije ukrajinske vojske širi se društvenim mrežama. "Protutenkovska raketa od 100.000 dolara koja je srušila helikopter od 16 milijuna dolara (dolara, ne rubalja). Nije loše", jedan je od komentara.

"Ka-52 je prvi operativni helikopter koji ima katapult ispod sjedišta, no teško je reći - je li pilot to stigao aktivirati", navodi se u drugom komentaru.

Laserski navođen protutenkovski raketni sustav

Stugna-P je ukrajinski laserski navođen protutenkovski raketni sustav druge generacije. Iz njega se ispaljuju projektili kalibra 130 mm kojima se može daljinski upravljati s udaljenosti do 50 metara.

Srušeni Ka-52 nasljednik je helikoptera Ka-50, poznatog kao "Crni morski pas". Ka-50 je konstruiran u osamdesetim godinama prošlog stoljeća.

Ka-52 je nazvan "Aligator". U njega se mogu smjestiti dva pilota, a serijska proizvodnja je počela 2008. godine.

Riječ je o borbeno-izviđačkom helikopteru namijenjenom borbi protiv tenkova i oklopne tehnike, pješadije, helikoptera i ostalih letjelica u svim vremenskim uvjetima.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene