Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajka glađu

Rusija neće dopustiti da Navaljni umre u zatvoru: "Ponaša se kao huligan koji želi pozornost. Jedan dan ga boli ruka, drugi noga..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moskva neće dopustiti da Aleksej Navaljni "umre u zatvoru", naglasio je ruski veleposlanik u Londonu u intervjuu za BBC u nedjelju, u trenutku kada su Navaljnijeve pristaše zabrinute za njegov život jer je bolestan i štrajka glađu.

"Naravno da nećemo dopustiti da umre u zatvoru, ali mogu reći da se Navaljni ponaša kao huligan", "nastojeći prekršiti svako pravilo koje je postavljeno", rekao je veleposlanik Andrej Kelin.

Optužio je oporbenog čelnika da "želi privući pozornost" žaleći se "jedan dan da ga boli lijeva ruka, a drugi lijeva noga".

Pročitajte i ovo Greška na plakatu HDZ-a Greška u lijepljenju "Sad je bitno..." Plakat HDZ-a s vrlo očitom pogreškom u Zagrebu izazvao lavinu smijeha

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U podrumu obiteljske kuće Eksplodirala plinska boca u Sesvetama, jedna osoba ozlijeđena. Kući prijeti urušavanje

"Kada bi se ponašao normalno, imao bi izgleda biti pušten ranije", rekao je.

Washington je u nedjelju upozorio da će biti "posljedica" za Rusiju ako Navaljni umre, a o tom slučaju razgovarat će i ministri vanjskih poslova EU-a na sastanku u ponedjeljak.

Navaljnijeve pristaše pozvale su u nedjelju Ruse da 21. travnja prosvjeduju i zatraže od vlasti da mu se "spasi život".

Liječnici bliski Navaljnom kazali su u subotu da se boje da će mu "svakoga časa" otkazati srce.

Navaljni se u siječnju vratio u Rusiju nakon petomjesečnog oporavka u Njemačkoj od trovanja za što optužuje Kremlj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O nabavi CT uređaja Ministarstvo zdravstva: "Ministar ne potpisuje ugovore za javnu nabavu koju provode bolnice"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odstrel je zabranjen Čopor vukova zaklao 87 ovaca: "Moramo ograđivati kuće da ne bi vuk došao djeci. Nedavno je viđeno njih devet kako u podne prelaze cestu"

Odmah je uhićen i osuđen na dvije i pol godine zatvora u starom slučaju za prijevaru koji odbacuje kao politički motiviran.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene