Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istraga zbog ubojstva otvorena je nakon spašavanja dvojice ribara koji su s još dvije osobe nestali u ruskoj tajgi, izvijestili su mediji u srijedu.


'U blizini rijeke Sutam, gdje su pronađena dvojica ribara, otkrili smo dijelove ljudskog tijela na kojemu su vidljivi tragovi nasilne smrti', izvijestilo je povjerenstvo za istragu zločina. 'Otvorena je istraga o ubojstvu', prenosi isti izvor.

Dva su muškarca otišla na ribarenje u sibirsku Jakutiju još u kolovozu, zajedno s dvojicom prijatelja, no nedugo nakon toga su nestali. Pronađeni su krajem studenoga blizu rijeke Sutan, oko 250 km od najbližega grada Nariungrija, no bez dvojice prijatelja.

Istražiteljima su rekli da se grupa u jednom trenutku razdvojila. Kazali su kako su preživjeli hraneći se mahovinom i lišajem koji rastu u tajgama, no ruski su mediji nedugo nakon toga izvijestili kako su dvojica ribara osumnjičena za kanibalizam.

Policajci, koji su vidjeli preživjele nakon njihova spašavanja, kazali su kako im muškarci nisu izgledali kao osobe koje su bile dugo izložene gladi.

List Komsomolskaja Pravda, koji se poziva na informaciju dobivenu od istražitelja koji je želio ostati anoniman, izvijestio je kako su 'pronađene ljudske kosti i dijelovi lubanje' te da 'ubijena osoba nije umrla prirodnom smrću'. Nagađanja su otišla još dalje pošto su se lokalni mediji raspisali o tome da su navodni ribari zapravo u tajnosti tražili zlato. (Hina)

 

Vezani članci Ulovljeni rakovi (Foto: Dnevnik.hr) Ribari ogorčeni zbog američke invazivne vrste koja im uništava posao: "Evo, vidite kako on nju drži, može je prepoloviti" Ribar Diego Makovac (Foto: Dnevnik.hr) Slovenski sud bez sluha: Hrvatskim ribarima stigle visoke kazne na koje se nemaju pravo žaliti