Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gomilaju flotu na sjeveru

Rusija će Arktik nadzirati flotom dronova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Flota dronova bit će raspoređena na ruskom dijelu Arktika u narednih mjesec dana. Cilj je unaprijediti kontrolu ruske istočne vojne regije.

Zapovednik ruske istočne vojne regije, Sergej Surovikin, najavio je na sastanku vojnog vijeća da će flota dronova biti raspoređena u autonomnoj pokrajini Čukotka. Rusija je nedavno počela pojačavati svoju vojnu prisutnost u sjevernim regijama zemlje te slati logistiku u te rubne krajeve.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije

Planira se i brza izgradnja šest vojnih naselja u arktičkoj regiji, uključujući i naselja na otoku Wrangel, rtu Schmidt na Čučki moru u arktičkom oceanu te na području naselja Amderm, koje je na ključnoj strateškoj poziciji s koje se može nadzirati čitava zapadna strana rute Sjevernog mora, prenosi Itar-Tass.

U međuvremenu, ruska mornarica već je napravila vojnu bazu pacifičke flote 140 kilometara od poluotoka Čukotka.

"Vojna infrastruktura se intenzivno obnavlja na Arktiku", istaknuo je Surovkin. Rusko ministarstvo obrane novo sjeverno kombinirano strateško zapovjedništvo, s ciljem zaštite ruskih interesa na području Arktika.

Sjeverna flota bit će glavna udarna sila tog zapovjedništva te će biti raspoređena na tom području.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene