Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusi su ušli u energetsku eksploataciju Mediterana na velika vrata. Od talijanske kompanije Eni S.p.A. kupili su velik udio u polju prirodnog plina Zohr.


Ruski naftni div Rosnjeft kupio je 30 posto udjela u polju prirodnog plina Zohr, ispod morskog dna na Mediteranu, za 1,13 milijardi dolara.

Vezani članci Vladimir Putin VIDEO Putinov nuklearni arsenal: Ono što doprema u Bjelorusiju sravnilo bi sa zemljom i nekoliko Hirošima Ličakivsko groblje - 3 FOTO Pokraj groba u Lavovu Valerij zapali jednu za sebe, jednu za sina: "Popušim s njim. Nekad smo zajedno išli na pauzu uz cigaretu"

Ta je naftna kompanija, koja je u vlasništvu ruske države, izvjestila kako je refundirala svoje udjele Eniju u prijašnjim troškovima projekata, no nije navedena točna cijena, piše Market Watch.

Iz Rosnjefta tvrde kako će to omogućiti dijeljenje značajnog iskustva u razvoju morskih eksploatacijskih polja, koristeći već postojeće kompetencije u takvoj proizvodnji plina.

Polje Zohr otkrila je naftna kompanija Eni na točki koja se gotovo ekvidistancijalno nalazi od obala Cipra, Egipta i Izraela.

To je polje, površine 231 kvadratni kilometar i s rezervama plina većim od 850 milijuna kubičnih metara, najveće na Mediteranu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju