Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kod Makarivke

Rusi pokrenuli protunapad u području gdje su ukrajinske snage napredovale posljednjih dana

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Ruska vojska pokrenula je protunapad u području ruba Vremivka, gdje su ukrajinske snage napredovale posljednjih dana.

Tu informaciju kazao je vodeći dužnosnik kojeg je imenovala Rusija u tom području, Vladimir Rogov.

Rogov je u ponedjeljak popodne za rusku radiostanicu Komsomolskaja Pravda rekao: "U ovom trenutku je započeo protunapad naših momaka - 127. divizija ide u bitku, ide naprijed. U isto vrijeme, pruža se masovna potpora ruskom zrakoplovstvu. Snage djeluju u smjeru Neskučne, izbacujući neprijatelja iz Makarivke", prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Ukrajinski brod kamikaza nisu dobro prošli VIDEO Obračun na Crnom moru: Ukrajinski brodovi kamikaze napali Ruse, pogledajte snimke

Regionalni guverner Jurij Malaško kazao je kako je u ruskom napadu na gradić Orihiv u regiji Zaporižja jedan muškarac (48) ubijen, a drugi (32) ranjen.

Malaško je kazao i da su tri bombe oštetile kuće i komunikacije u gradu, koji je oko 10 kilometara udaljen od bojišnice.

Pročitajte i ovo Lubanje oko brane Kahovke deseci tisuća mrtvih VIDEO Rušenje brane razotkrilo stravične prizore na dnu jezera: "Ljudi su vrištali tražeći pomoć"

Smatra se da u gradu još uvijek živi nekoliko stotina stanovnika, unatoč tome što su ruske snage uvelike uništile infrastrukturu, izvijestio je The Guardian.

U međuvremenu je Ukrajina oslobodila pet naselja u toj regiji, javlja Sky News.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene