Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Rop je pomogao RH da izbjegava rješavanje problema'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel rekao je u razgovoru za list Primorske novice iz Kopra da je Slovenija u neformalnom prijedlogu Hrvatskoj iznijela "nekoliko konkretnih rješenja" otvorenih pitanja i sada čeka odgovor, ali da se je stvar zakomplicirala zbog izjava o prisluškivanju koje je iznio bivši premijer Anton Rop.

- Jedan od sporednih učinaka te afere je to što su Hrvati sada dobili novi izgovor da se rješenje odgodi, rekao je Rupel, a prenijela Slovenska tiskovna agencija STA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Janša i Rupel tvrde 'Pahorova vlada ne vjeruje da se spor s Hrvatskom uopće može riješiti' Slika nije dostupna Konačni odlazak? Tuerk: Rupelovim razrješenjem 'završila jedna era'

U vezi sa spomenutim izjavama Ropa, Rupel je rekao da na slovenskoj strani nitko nije poticao incidente u Piranskom zaljevu i da nitko nije prisluškivao telefonske razgovore.

Rop je u razgovoru za RTV Slovenija prije dva tjedna rekao da su
hrvatski premijer Ivo Sanader i tadašnji čelnik slovenske oporbe, a sadašnji premijer Janez Janša pred slovenske parlamentarne izbore 2004. "dogovarali incidente u Piranskom zaljevu" i da ga je o tome pred izbore obavijestila slovenska obavještajna agencija SOVA.

Ropove tvrdnje zanijekali su Sanader i Janša, a Hrvatska je o
izjavama i navodima o prisluškivanju od Slovenije diplomatskom notom zatražila pojašnjenje.

U vezi s jesenskim izborima za zastupnike u Saboru, Rupel je rekao da Slovenija želi dobre odnose sa svakom vladom i da očekuje da će nakon izbora u odnosima s Hrvatskom doći do "nove dinamike", prenijela je STA.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene