Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uživo iz Londona

Reporter Dnevnika Nove TV o atmosferi nakon krunidbe: Slavi se na svakom koraku, Britanci dobili produženi vikend

Nakon krunidbe kralja Charlesa III., uživo iz Londona javio se reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš koji je opisao atmosferu među posjetiteljima.

Reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš javio se s londonskih ulica. Goleš i reporterka te urednica vanjske politike Ivana Petrović pratili su cijeli događaj krunidbe uživo.

"Zabave su se preselile na ulice, vrlo je živo, ima svega. Ima plesa, pjesme, najviše šetača. Obilaze se pubovi i kupuju suveniri.

Kad smo kod suvenira, obišao sam nekoliko suvenirnica. Moram priznati da je kralj Charles broj jedan pa tako za magnetić novog kralja možete kupiti čak četiri Big Bena.

Uz suvenire kraljevske obitelji, kupovali su se i kišobrani jer kiša danas neumorno pada zbog čega su možda izostale veće proslave na otvorenom koje su bile najavljivane. Sklonili su se ljudi u restorane, pubove.

Pročitajte i ovo Krunidba kralja Charlesa Dnevnik Nove TV iz Londona Okrunjen je kralj Charles III.: ''Jedna stvar do danas nije bila viđena od krunidbe oca pokojne kraljice Elizabete II.''

O kiši se puno raspravlja. Analitičari su s prognostičarima zavirili u povijesne knjige i vidjeli da je ovo peta krunidba zaredom koju je obilježila kiša, sve još od Georgea V. U svakom slučaju, bilo je danas ovdje svega, London je centar svijeta, svijet u malom, a tu su i naši", ispričao je.

Goleš je razgovarao i s gospođom Katicom, rođenom u Rijeci, koja je jučer napunila 70 godina. Kada se krunila prošla kraljica, ona se tek rodila.

"Da. Tako je. I evo, došli smo jučer ovdje i bili smo tu negdje. Bila je velika gužva, puno smo stajali, a najviše sam preko ekrana vidjela", kazala je Katica i dodala da joj je jako lijepo u Londonu, a da Britanci žive za taj trenutak.

Na pitanje ima li boljeg poklona za 70. rođendan, odgovorila je da nema. "To su mi sin i kćer i muž priuštili i ne mogu biti više sretna i zadovoljna i zahvaljujem se svima njima", skromno je odgovorila.

"Katica, ali i svi drugi koji su danas u Londonu mogu dulje slaviti, jer za razliku od uobičajnih vikenda, danas je odlučeno da pubovi i restorani mogu raditi dva sata dulje tako da vjerujemo da će ovdje biti prilično zabavno.

I sutra su najavljeni brojni događaji. Buckinghamska palača pozvala je ljude da se okupljaju na ulicama, sutra bi vrijeme trebalo biti nešto bolje pa će možda u tome i uspjeti. Poziva ih se da slave to zajedništvo, da pripreme obrok, piknik, odu na druženje.

Neki su organizirani, neki u privatnom aranžmanu, ali svi su imali prilike na službenim stranicama krunidbe objaviti svoju lokaciju i pozvati ljude da dođu u njihovo dvorište.

Pročitajte i ovo Carska državna kruna IZRAZ BOGATSTVA "Dodajte onoliko nula koliko ima dijamanata": Što sve krije i koliko vrijedi Carska državna kruna?

Navečer bi kruna svega trebao biti svečani koncert u Windsoru u kojem će nastupiti Lionel Richie i Katy Perry, kao neki od poznatijih izvođača.

Svečano je to mjesto na kojem je pokopana kraljica Elizabeta tako da se očekuju brojni visoki uzvanici i to bi trebala biti kruna produženog vikenda koji niti sutra ne prestaje, već u ponedjeljak za Britance. Dobili su gratis dan kada ne moraju raditi. Vjerujemo da će se svi dobro zabaviti", zaključio je Goleš na kraju.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene