Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Ukrajini

Zloslutne prijetnje Medvedeva: "Bude li NATO opskrbljivao ukrajinske fanatike sustavima Patriot i osobljem NATO-a, oni će postati legitimna meta"

Aktualno Galerija Vladimir Putin (Foto: AFP) Vladimir Putin (Foto: AFP) Foto: Afp Rat u Ukrajini - 4 Rat u Ukrajini - 4 Foto: Afp Ilustracija Ilustracija Foto: Afp Herson Herson Foto: Afp +2 Herson Galerija 1/7 >>
Ukrajina istražuje stotine ratnih zločina u Hersonu. Diljem zemlje oglasile su se sirene za zračne napade, najavljeni su ogromni napadi ruske vojske na ciljeve u Ukrajini. U Rusiji progovorili o porazu u ratu.

 

  • Analitičar upozorava da Rusija sprema nove zračne napade na Ukrajinu
  • Gazprom poslao upozorenje Europi
  • Sirene za zračne napade oglasile su se diljem Ukrajine
  • Ukrajinci će protjerati Ruse s Krima
  • U Rusiji zabrinuti zbog mogućeg poraza u ratu
  • Mađarska zatvara knjižnice, bazene i stadione

Tijek događanja iz minute u minutu  pratite u nastavku: 

21:45 Poljska Vlada poručila je u utorak da planira početi naplaćivati hranu i smještaj ukrajinskim izbjeglicama nakon što provedu četiri mjeseca u državnom smještaju, piše Reuters.

Ondje je od početka rata stiglo više od milijun ukrajinskih izbjeglica.

20:34 Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev upozorio je u utorak NATO neka Ukrajini ne šalje proturaketne obrambene sustave Patriot jer će postati legitimna meta te je nazvao savez "kriminalnim entitetom" jer "ekstremističke režime" opskrbljuje oružjem.

Medvedev, koji se predstavljao kao liberalni modernizator dok je bio predsjednik Rusije od 2008. do 2012., postao je jedan od najvećih huškača ruskog rata u Ukrajini te redovito objavljuje oštre optužbe protiv zapada na društvenim mrežama.

"Bude li NATO, kao što je (glavni tajnik NATO-a Jens) Stoltenberg naznačio, opskrbljivao ukrajinske fanatike sustavima Patriot i osobljem NATO-a, oni će odmah postati legitimna meta naših oružanih snaga", napisao je Medvedev na komunikacijskoj platformi Telegram.

Nejasno je hoće li meta postati sustavi Patriot, ukrajinske snage ili osoblje NATO-a, piše Reuters.

"Civilizirani svijet ne treba ovu organizaciju. Ona se mora pokajati čovječanstvu i biti raspuštena kao kriminalni entitet", napisao je Medvedev u ranijoj objavi.

Ukrajina je od svojih zapadnih partnera zatražila protuzračno obrambeno naoružanje, uključujući sustave Patriot američke proizvodnje, kako bi se zaštitila od ruskih napada na svoju energetsku infrastrukturu.

Ministri vanjskih poslova zemalja članica NATO-a okupljeni na sastanku u Bukureštu u utorak su osudili ruske "stalne i nesavjesne napade na ukrajinsku civilnu i energetsku infrastrukturu" i obvezali se proširiti podršku Kijevu.

20:18 Ruske snage ispaljuju nenaoružane krstareće rakete koje su dizajnirane da nose nuklearne bojeve glave u nastojanju da iscrpe zalihe ukrajinske protuzračne obrane, rekao je visoki američki vojni dužnosnik, a prenosi Sky News.

20:11 "Kao dio sveobuhvatnog hibridnog rata pokrenutog protiv nas, gotovo svaki američki korak prema Rusiji podložan je patološkoj želji da se našoj zemlji nanese šteta gdje god je to moguće", objavila je na svom Telegram kanalu glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova.

20:07 Zatvorena bjeloruska oporbena političarka Marija Kalesnikova hospitalizirana je na odjelu intenzivne njege u gradu Gomelu zbog nepoznatih razloga, objavljeno ja na Telegramu oporbenog političara Viktora Babarika koji je također u zatvoru.

Reuters nije uspio neovisno utvrditi gdje se ona nalazi.

Na Babarikovom Telegramu objavljeno je da je Kalesnikova, otvorena kritičarka bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, prevezena u bolnicu u ponedjeljak.

"Grozne vijesti. Draga naša Mašo, svi se nadamo da ćeš biti dobro!", napisala je na Telegramu čelnica bjeloruske opozicije u egzilu Svjatlana Tihanovska.

20:02 Ukrajinskog pisca Volodimira Vakulenka otele su i ubile ruske snage tijekom okupacije Harkiva, javljaju lokalni mediji.

Vakulenka i njegovog sina Vitalija uhitili su Rusi krajem ožujka u blizini Izjuma, piše Sky News.

Ukrinform je potvrdio da su Vakulenkova djela bila zakopana u njegovom vrtu i da će sada biti predana Književnom muzeju u Harkivu.

18:28 Ministri vanjskih poslova NATO-a sastali su se danas u Rumunjskoj s američkim državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom u nastojanju da obnove podršku Ukrajini.

Uoči sastanka, glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da su "vrata NATO-a otvorena" te je pohvalio nedavno pridruživanje Sjeverne Makedonije i Crne Gore savezu, piše Sky News.

17:00 Rusija pokušava natjerati Sjedinjene Države da shvate kako sve veća uključenost Washingtona u rat u Ukrajini nosi sve veće rizike, rekao je u utorak zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov, objavile su ruske novinske agencije, prenosi Reuters.

Moskva se opetovano žalila da zapadna vojna potpora Ukrajini odugovlači sukob, dok postoji i rizik od izravnog sukoba između Rusije i Zapada.

"Šaljemo signale Amerikancima da je njihova linija eskalacije i sve dubljeg uplitanja u ovaj sukob prepuna strašnih posljedica. Rizici rastu", kazao je Rjabkov, prenosi ruska agencija Interfax.

Kijev i Zapad poručuju da je Rusija odgovorna za svaku dodatnu eskalaciju nakon što je ničim izazvana izvršila invaziju na Ukrajinu 24. veljače, okupirala dodatne dijelove ukrajinskog teritorija i prijetila da će upotrijebiti nuklearno oružje.

Rjabkov je rekao da nema dijaloga između Washingtona i Moskve, ali da se "periodično izmjenjuju signali".

16:20 Saveznici NATO-a rekli su u utorak da će povećati pomoć Ukrajini tijekom predstojeće vrlo teške zime zbog ruskih napada na njezinu energetsku infrastrukturu, a čelnik Saveza optužio je ruskog predsjednika Vladimira Putina da koristi hladnoću kao "oružje".

Ministri vanjskih poslova vojnog saveza NATO-a traže načine na razgovorima u glavnome rumunjskom gradu Bukureštu kako bi održali kijevsku vojsku i pomogli u očuvanju sigurnosti civila usred stalnih nestanaka struje i nestašica grijanja.

"Predsjednik Putin pokušava iskoristiti zimu kao oružje", rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg novinarima na početku dvodnevnog skupa.

Britanski ministar vanjskih poslova James Cleverly optužio je Putina da cilja civilnu i energetsku infrastrukturu "kako bi pokušao smrznuti Ukrajince i natjerati ih na pokornost".

16:15 Moskva je u utorak objavila da nije imala "drugog izbora" osim otkazati pregovore sa Sjedinjenim Državama o ugovoru "Novi START" o kontroli nuklearnog naoružanja, izvijestile su ruske državne novinske agencije.

Zamjenik ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov rekao je da je Washington htio razgovarati samo o obnovi inspekcija dok je Moskva imala druge prioritete.

I situacija u Ukrajini utjecala je na odluku Rusije da u posljednji trenutak odustane od sastanka bilateralnog povjerenstva koji je trebao početi danas u Kairu.

"Uglavnom, situacija je bila takva da nismo imali drugog izbora. Odluka je donesena na političkoj razini", prenijela je izjavu Rjabkova novinska agencija RIA Novosti.

15:25 Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov rekao je da je Novi START ugovor o kontroli nuklearnog naoružanja između Rusije i Sjedinjenih Država i dalje na snazi unatoč nedostatku uzajamnih inspekcija i odluci Rusije u posljednji trenutak da prekine razgovore o zajedničkoj komisiji ovaj tjedan.

Upozorio je SAD da povećanje američkog angažmana u Ukrajini donosi sve veće rizike. Rjabkov je rekao da nema dijaloga između Rusije i SAD-a o Ukrajini jer dvije strane imaju "radikalno različite stavove".

14:33 Ukrajinski državni energetski operater Ukrenegro priopćio je da još uvijek pokušava vratiti punu snagu energije, tjedan dana nakon što su ruski projektili oštetili energetske objekte diljem zemlje. Deficit električne energije iznosio je 30 posto tijekom prijepodneva, navodi Ukrenegro u priopćenju.

To je blagi porast u odnosu na ponedjeljak, kad su zabilježena izvanredna isključenja nekoliko elektrana i povećanje potrošnje s dolaskom zime. "Naglašavamo da je opći deficit u energetskom sustavu posljedica sedam valova ruskih raketnih napada na energetsku infrastrukturu zemlje", priopćeno je iz Ukrenegra.

Ukrajina će protjerati Ruse s Krima

14:10 Ukrajina razmatra protjerivanje Rusa koji su došli na Krim nakon što ga je Moskva pripojila 2014. godine, rekla je predstavnica Zelenskog za Krim Tamila Taševa.

"Prema ukrajinskom zakonodavstvu, svi stranci koji su ušli na poluotok nakon 2014. mimo ukrajinskih kontrolnih punktova ili prekršili uvjete boravka žive na području Krima ilegalno. Odluka je jednostavna i nije u suprotnosti s međunarodnim pravom: stanovništvo koje je ilegalno došlo na teritorij poluotoka mora napustiti Autonomnu Republiku Krim i Sevastopolj dobrovoljnim odlaskom ili prisilnim protjerivanjem", poručila je.

Dodala je da trenutačno ukrajinsko zakonodavstvo predviđa mogućnost prisilnog povratka stranaca i osoba bez državljanstva, iako se trenutačno ne može primijeniti na privremeno okupirana područja.

"Rusija sprema ogromne napade na Ukrajinu"

13:54 "Ruske snage planiraju ogromne zračne napade u Ukrajini", kazao je sigurnosni i obrambeni analitičar Michael Clarke s Royal United Services Instituta.

"Čini se da Rusi spremaju velike zračne napade. Ima mnogo razgovora na Twitteru i satelitskih slika u zračnim bazama... pa bi moglo biti puno zračnih aktivnosti", rekao je.

Dodaje da ruska vojska ostvaruje napredak u ključnom istočnoukrajinskom gradu Bahmutu i da bi se mogla ukopati tamo za zimu. "Rusi napadaju Bahmut četiri tjedna i pokušavaju ga napasti s istoka, sjevera i čini se da su nešto napredovali s juga grada", objasnio je.

Gazprom poslao Europi upozorenje

12:56 Izvozni ogranak ruskog Gazproma priopćio je u utorak da bi cijene plina u Europi mogle premašiti 3000 dolara za tisuću kubičnih metara, izvijestila je novinska agencija Interfax, a prenosi Reuters.

12:51 Kineski predsjednik Xi Jinping rekao je da je Peking spreman "stvoriti bliže partnerstvo" s Moskvom kako bi se "održala međunarodna energetska sigurnost".

"Kina je voljna surađivati s Rusijom na stvaranju bližeg energetskog partnerstva, promicanju razvoja čiste i zelene energije i zajedničkom održavanju međunarodne energetske sigurnosti i stabilnosti industrijskih lanaca opskrbe", kazao je.

Državna novinska agencija Xinhua navodi da je rekao kako su Rusija i Kina "ojačale komunikaciju i koordinaciju" i "pokazale snažnu otpornost kinesko-ruske energetske suradnje i široke izglede kinesko-ruskog sveobuhvatnog strateškog partnerstva koordinacije za novo doba".

Objavljeni novi ruski gubitci

12:19 Ukrajina je objavila nove ruske gubitke. Navode da je od početka rata poginulo oko 88.380 vojnika, uništeno 5866 oklopnih vozila, 2911 tenkova, 280 aviona i 261 helikopter.

12:06 Ukrajinski dužnosnici navode da su u cijeloj zemlji izdana upozorenja na zračni napad. Dodaju da Rusija priprema novi val raketnih i napada dronovima.

Šef kijevske regionalne vojne uprave Oleksij Kuleba napisao je na Telegramu: "Kijevska regija! Zračni alarm. Ne ignorirajte! Svi u skloništa i sigurna mjesta".

11:19 "Dana 28. studenog oko 15:00 i 17:00 sati protuzračne raketne jedinice Zračnih snaga Oružanih snaga Ukrajine uništile su dva ruska zrakoplova: bombarder Su-24m u pravcu Lisičanska i Su-25 jurišni zrakoplov kod Bahmuta. Slava herojima", napisali su iz ukrajinskog parlamenta na Twitteru.

Ukrajinci uništavaju ruske dronove

10:39 Ukrajinci uništavaju rusku flotu dronova koju im je poslao Iran. Iako je Rusija doživjela neuspjehe na bojnom polju nakon ukrajinske protuofenzive, bila je vrlo učinkovita u korištenju dronova za napade na svoje mete.

Ukrajinski čelnici optužili su Rusiju da u napadima koristi iranske dronove "kamikaze" Shahed-136, koji eksplodiraju pri udaru. Lovci na dronove rekli su da su Shahedi prvotno obarani na dnevnom svjetlu, a sada većina njih leti između ponoći i zore, piše Sky News.

Jedinice za borbu protiv dronove, koje čine po šest članova rotiraju se u noćnim smjenama u južnom gradu Mikolajivu. Riječ je o bivšim ukrajinskim policajcima, vojnicima i poljoprivrednicima.

Paul Lushenko, potpukovnik američke vojske i doktorand na Sveučilištu Cornell koji proučava ratovanje dronovima smatra riskiranje aviona vrijednih više milijuna dolara na bespilotnim letjelicama od 20.000 dolara "potpunim rasipanjem resursa". Navodi da je najbolji pristup obaranje dronova strojnicama nakon što se dronovi prepoznaju po buci.

Većina Shaheda koji lebde iznad Mikolajeva lansirana je s Krima, navode jedinice za borbu protiv dronova. Iran je priznao da je opskrbio Moskvu dronovima, ali ističu da je to bilo prije rata u Ukrajini.

10:18 Rusija razgovara o potencijalnoj "plinskoj uniji" s Kazahstanom i Uzbekistanom kako bi se povećala isporuka plina između triju zemalja i ista ponudila drugim kupcima, uključujući Kinu, objavila je utorak novinska agencija Interfax pozivajući se na izjavu potpredsjednika ruske vlade Aleksandera Novaka.

Novak nije pojasnio što bi plinska unija podrazumijevala ni u kojoj su fazi razgovori. Glasnogovornik kazahstanskog predsjednika Kasima-Žomarta Tokajeva rekao je u utorak da je ruski predsjednik Vladimir Putin predložio tu ideju Tokajevu na sastanku u ponedjeljak, ali ni on nije iznio nikakve detalje.

Rusija je veliki izvoznik prirodnog plina, a Uzbekistan i Kazahstan proizvode otprilike onoliko koliko troše. Dvije zemlje povezane su plinovodom s Rusijom, a odvojeni plinovod prolazi kroz obje na putu do Kine.

No oba plinovoda većinom crpe plin iz Turkmenistana, dok Kazahstan i Uzbekistan nikada nisu prijavili ikakve tranzitne isporuke ruskog plina u Kinu ili bilo koje druge zemlje.

Počela istraga ratnih zločina

10:01 Ukrajinske vlasti istražuju mjesta na kojima su se navodno odvijala mučenja u Hersonu. Više od dva tjedna nakon što su se Rusi povukli, istražitelji kažu da je pet soba za mučenje pronađeno u južnom gradu i još najmanje četiri u široj regiji Herson.

Ukrajinci tvrde da su ih zatvarali, tukli, mučili elektrošokovima, ispitivali i prijetili im smrću. Stručnjaci za ljudska prava upozorili su da su dosadašnje optužbe tek početak. Ukrajinska nacionalna policija navodi da su ruski vojnici u nedavno okupiranim područjima Hersona počinili više od 460 ratnih zločina.

Desetak ruskih vojnika u kolovozu je upalo u kuću 24-godišnjeg policajca Dmitra Bilija. Rekao je da su mu dali jeziv izbor: predati pištolj ili će mu majka i brat nestati. Predao im je pištolj, a oni su ga odvukli iz njegove kuće u selu Čornobaivku na jugu zemlje u zatvor.

Rekao je da je bio zaključan u ćeliju i danima mučen, genitalije i uši pržili su mu elektrošokerom. "Bilo je to kao pakao po cijelom tijelu", prisjetio se. "Toliko peče, kao da krv vrije... Samo sam htio da prestane", dodao je. Associated Press razgovarao je s petero ljudi koji tvrde da su ih Rusi u Hersonu zatvorili i mučili ili su znali za druge koji su nestali i pretrpjeli zlostavljanje.

9:14 Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da su njihove snage u posljednja 24 sata odbile ruske napade u regijama, uključujući Doneck i Lugansk na istoku zemlje. Dodaje se da su područja u regiji Harkiv, na sjeveroistoku, pogođena minobacačkom i raketnom topničkom vatrom.

"Rusija je lansirala devet projektila i pokrenula 13 zračnih napada. Područja regije Harkiv pogođena su minobacačkom i raketnom topničkom vatrom. Na smjerovima Bahmut i Avdijivka u Donecku ruske snage usredotočene su na ofenzivne akcije. U ponedjeljak ukrajinske snage pogodile su 'tri područja koncentracije ljudstva, naoružanja i vojne tehnike neprijatelja'", navode.

Na ruskoj državnoj televiziji o porazu u ratu

8:56 Američka novinarka Julia Davis objavila je snimku iz emisije na državnoj ruskoj televiziji Russia Today. "U međuvremenu u Rusiji: glavni propagandisti i njihovi prijatelji na visokim položajima postaju zabrinuti zbog mogućeg poraza u ratu s Ukrajinom i suđenja u Haagu", napisala je na Twitteru.

Na snimci su glavna urednica RT-a Margarita Simonjan i voditelj Vladimir Solovjev. "Oni se spremaju oteti naš Krim, a mi radimo jedino što možemo - bombardiramo. Svakodnevno im bombardiramo infrastrukturu. Bog zna da to ne želimo, nitko to nije želio, naše vodstvo to nije željelo", navodi Simonjan.

Dodaje kako su Rusi dragi, pristojni i krotki te puni povjerenja i pitomi. "Vidimo kako se posvuda uništava infrastruktura koja pomaže Ukrajini u borbi, ubijaju naši ljudi na teritorijima koji su sada naši. Nevjerojatni su i ljudi, nažalost. Znam puno takvih u visokim krugovima koji se boje nazvati stvari pravim imenom", kazala je Simonjan.

"Koga briga što tamo neki misle? Vi koji se bojite Haaga, slušajte - vi biste trebali strahovati od poraza, poniženja i izdaje svojih ljudi. U slučaju našeg poraza Haag, stvaran ili hipotetski, došao bi i po čistače ulica koji metu oko Kremlja. Razmjere katastrofe koja će zadesiti našu zemlju neće promijeniti to je li okrug Kijeva više ili manje bez struje. To je nezamislivo", smatra.

"Mi ne možemo biti poraženi. Neće biti nikakvog Haaga. Neće biti ničega, sve će se pretvoriti u prah", rekao je Solovjev.

Mađarska zatvara knjižnice, kazališta, bazene i stadione

8:37 Ogromni računi za energiju prisiljavaju Mađarsku da zatvori knjižnice, kazališta, bazene, pa čak i svoje nove nogometne stadione tijekom zime. Više o tome pročitajte OVDJE.

8:20 Šef NATO-a Jens Stoltenberg pozvat će saveznike da obećaju dodatnu zimsku pomoć Kijevu na sastanku u utorak i srijedu, nakon što je ukrajinski predsjednik poručio građanima da se pripreme za još jedan tjedan hladnoće i mraka zbog ruskih napada na infrastrukturu.

Sastanak ministara vanjskih poslova NATO-a u Bukureštu usredotočit će se na povećanje vojne pomoći Ukrajini, poput slanja sustava protuzračne obrane i streljiva, iako diplomati priznaju probleme s opskrbom i kapacitetima, ali također raspravljaju i drugoj vrsti pomoći.

Ministri će također raspravljati o zahtjevu Ukrajine za članstvo u NATO-u.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je svoje sugrađane na nove ruske napade ovog tjedna, koji bi mogli biti jednako loši kao prošlotjedni, najgori dosad, koji su milijune ljudi ostavili bez grijanja, vode i struje.

Rusija priznaje da je ciljala ukrajinsku infrastrukturu. Poriče da su joj meta civili. "Ovo će biti užasna zima za Ukrajinu, stoga radimo na jačanju naše podrške da bude otporna", rekao je visoki europski diplomat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vojna pomoć Ukrajini Banožić uvjeren u dvotrećinsku većinu: "Svi zastupnici koji će glasati protiv ili biti suzdržani morat će to javno objasniti"

S vojne strane, NATO i dalje tjera proizvođače oružja da ubrzaju proizvodnju, ali drugi diplomat upozorio je da ima sve više problema s kapacitetom opskrbe.

"Činimo sve što možemo glede isporuka, ali imamo stvaran problem. Ukrajinci to znaju. Čak i američka industrija oružja unatoč svojoj snazi ​​ima problema", rekao je diplomat.

Rusija prebacuje konvoj opreme u Bjelorusiju

7:00 Rusija je prebacila veliki konvoj vojne opreme u Bjelorusiju, uključujući najmanje 15 raketnih sustava zemlja-zrak Tor-M2 i deset inženjerskih vozila, izvijestila je bjeloruska grupa Hajun, koja prati kretanje ruskog oružja. Prema tom izvješću, "ovo nije posljednji vojni konvoj s teretom ove vrste", prenosi Kyiv Independent. Ukrajinski Glavni stožer priopćio je u ponedjeljak da se Rusija sprema prerasporediti nekoliko jedinica iz Bjelorusije na okupirana područja Ukrajine.

Do 12.000 mobiliziranih ruskih regruta stacionirano je u Bjelorusiji, izvijestio je 25. studenog Nacionalni centar otpora ukrajinske vojske.

 

6:30 Očekuje se da će danas Sjedinjene Države najaviti "značajnu" financijsku pomoć Ukrajini kako bi joj pomogle da se nosi sa štetom koju su ruski napadi nanijeli energetskoj infrastrukturu, rekao je sinoć visoki američki dužnosnik.

Detalje paketa financijske pomoći danas bi trebao najaviti američki šef diplomacije Antony Blinken na marginama sastanka NATO-a koji će se održati u Bukureštu, javlja Sky News. 

Kijev postavlja božićna drvca

6:00 Kijev planira postaviti božićna drvca bez lampica po cijelom oštećenom gradu i tako iskazati prkos ruskim napadima na infrastrukturu zbog kojih dijelovi grada ostaju bez struje, rekli su dužnosnici.

"Nitko neće otkazati Novu godinu i Božić, u gradu bi trebala biti prisutna atmosfera dočeka", izjavio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko u intervjuu za novinsku agenciju RBC-Ukrajina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vruća tema Oporba oštrija nego ikada: "Agresija HDZ-a na Ustav može se usporediti s agresijom Rusije na Ukrajinu"

"Ne možemo dopustiti Putinu da nam ukrade Božić", poručio je Kličko.

Neće biti masovnih okupljanja ni koncerata - uobičajenih na dočeku Nove godine. Gradske tvrtke sponzorirat će drvca u cijelom Kijevu, uključujući i ona na Sofijskom trgu u starom dijelu grada.

5:50 Zemlje članice EU-a nisu se u ponedjeljak uspjele dogovoriti o ograničenju cijene ruske sirove nafte iz mora, jer je Poljska inzistirala da gornja granica mora biti niža od one koju je predložio G7 kako bi se smanjila sposobnost Moskve da financira invaziju na Ukrajinu. Više o tome OVDJE. 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene