Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAT U EUROPI

Je li Amerika spremna prijeći još jednu "crvenu liniju"? Analitičar: "Poruka SAD-a Rusiji je jasna"

Aktualno Galerija Kličko u Kijevu Kličko u Kijevu Foto: Afp Vitalij Kličko Vitalij Kličko Foto: Afp Volodomir Zelenski Volodomir Zelenski Foto: Afp Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski Foto: Afp +3 Napad na Kijev Galerija 1/8 >>
Tijekom dana napadnuti su Kijev i Herson. Zahvaljujući dobrom protuzračnom sustavu nije uništena energetska infrastruktura, a Ukrajinci se sada mogu radovati i novom sustavu Patriot iz SAD-a. Iz Moskve stižu nejasne vijesti o Putinovim novogodišnjim planovima.

 

  • Ukrajinska tajna služba upala u ruske crkve
  • SAD će Ukrajini poslati sustav protuzračne obrane Patriot
  • Putin bez obrazloženja otkazao novogodišnje planove
  • Ruski zapovjednik tvrdi da se NATO može poraziti samo nuklearnim oružjem

22:03 Pripadnici NATO-a održali su vojne vježbe u Bugarskoj. Podsjetimo, Estonija je prošli tjedan rekla da će SAD rasporediti dodatne pješačke trupe u tu baltičku zemlju da bi ojačale obranu na istočnom krilu NATO-a.

Raspoređivanje se sastoji od američke pješačke satnije. postrojbe koja se obično sastoji od 80 do 250 vojnika, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane Estonije.

 

20:29 Michael Clarke, bivši glavni direktor britanskog sigurnosno-obrambenog instituta Royal United Services, komentirao je u razgovoru za Sky News američko slanje moćnog raketnog sustava Patriot Ukrajini. Ustvrdio je da se radi o potezu kojim Washington želi Moskvi poslati poruku da je Amerika spremna prijeći još jednu tzv. crvenu crtu ako to Kremlj prvi učini.

"Rusi otprilike jednom tjedno lansiraju golemi raketni napad na cijelu Ukrajinu ili na glavni grad Kijev. Sinoćnji napad na Kijev bio je jedan od tih trenutaka u kojem su Rusi poslali velik broj dronova kamikaza da bi nanijeli maksimalnu štetu", rekao je Clarke te dodao da je Amerika "na rubu toga da potvrdi da će Ukrajini sigurno poslati Patriote".

Objasnio je da je to jedan od najboljih sustava protuzračne obrane na svijetu jer ima "jako velik domet" te je "idealan" za rušenje balističkih projektila koji bi Rusima uskoro mogli stići od Irana.

"Poruka Amerike Rusiji je jasna: Ako uzmete balističke projektile od Irana, mi ćemo Ukrajincima dati oružje kojima će ih rušiti", zaključio je Clarke.

19:38 John Kirby, glasnogovornik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost, rekao je da Amerika ne očekuje da će se tijekom zime zaustaviti borbe u Ukrajini. 

"Teško je zaključiti da će se rat okončati do kraja godine. Trenutačno se vode aktivne bitke. Očekujemo se da će se to dogoditi i u naredno vrijeme", rekao je.

"Ne očekujemo da će se ratovanje zaustaviti u zimskim mjesecima koji su pred nama", dodao je.

Ukrajinci o mučenju djece

17:49 Ukrajinci tvrde da su u Hersonu otkrili "ćeliju za mučenje" u kojoj su navodno Rusi zatočili i zlostavljali djecu. Dmitro Lubinec, šef ukrajinske službe za ljudska prava, rekao je da su ruske snage djecu držale na minimalnoj količini hrane i vode.

Prema svjedočenjima lokalnih stanovnika, djeca su bila psihički zlostavljana i govorili su im da su ih roditelji napustili te da se nikada neće vratiti. Jedan je 14-godišnjak uhićen i kasnije mučen zato što je fotografirao rusku vojnu opremu.

"Prvi put smo zabilježili mučenje djece. Iako sam mislio da smo ranije dosegli dno, zapravo smo to učinili u Hersonu", rekao je Lubinec.

Guardian, koji je izvijestio o ukrajinskim tvrdnjama, nije ih uspio neovisno potvrditi. Međutim, novinari tog medija bili su u drugim prostorijama u kojima su ljudi u Hersonu bili mučeni i ubijani.

Pročitajte i ovo Dina Ćevid, reporterka Nove TV Istraga u tijeku Svi su potreseni smrću bebe u kontejnerskom naselju: "Ja sam jučer bila kod nje, igrala sam se s malenim"

17:10 Postoji mogućnost velike razmjene ratnih zarobljenika između Ukrajine i Rusije, rekla je čelnica Međunarodnog odbora Crvenog križa Mirjana Špoljarić Egger.

"Razmjene 'svi za sve' događale su se u prošlosti. To je poznata praksa i može se dogoditi u ukrajinsko-ruskom sukobu", rekla je.

Andrij Jermak, šef ureda ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, rekao je danas da su 64 ukrajinska vojnika i državljanin SAD-a pušteni u razmjeni zatvorenika između Rusije i Ukrajine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEVID U TIJEKU Uperio pištolj u žene i tražio novac: Nova pljačka pošte u Zagrebu

16:3Aleksej Navaljni, veliki kritičar Kremlja koji se nalazi u ruskom zatvoru, na 12 je dana prebačen u samicu nakon što je opsovao tijekom razgovora sa zatvorenikom s kojim dijeli ćeliju. Ovo je deveti put u šest mjeseci da je prebačen u samicu.

"Ovo nije najnezakonitija kazna jer su sve nezakonite, ali je najciničnija", objavljeno je na njegovu profilu na Twitteru.

"Zamislite ovo: komisija 10 krupnih policajaca koja ne koristi prostački jezik, nego praktički njime govore. Tome uvijek mogu svjedočiti dok čekam na hodniku i slušam galamu iz ureda", objavljeno je na Twitteru.

Ukrajinska tajna služba u ruskim crkvama

15:22 Europska komisija isplatila je u srijedu još 500 milijuna eura Ukrajini, u sklopu više milijardi eura vrijednog paketa zajmova.

Tom isplatom ukupan iznos zajmova koje je EU stavio na raspolaganje Ukrajini nakon ruske invazije na Ukrajinu u veljači iznosi 7,2 milijarde eura.

Zajmovi su namijenjeni pomoći ratom razorenoj Ukrajini u javnim troškovima, poput isplate mirovina i rada bolnica.

Od veljače je EU pomogao Ukrajini financijskom, proračunskom i humanitarnom pomoći vrijednom 19,7 milijardi eura, objavila je Komisija. U 2023. godini Europska unija planira poduprijeti Ukrajinu s 18 milijardi eura.

15:12 Ukrajinska sigurnosna služba (SBU) objavila je danas da poduzima "kontraobavještajne mjere" u pravoslavnim vjerskim objektima koji su pod Ruskom Crkvom.

Devetnaest samostana, katedrala i crkava koji pripadaju Pravoslavnoj Crkvi pod Moskovskom patrijaršijom zabrinuto je ovim mjerama, čiji je cilj, kako SBU navodi u priopćenju za javnost, "suprotstaviti se subverzivnim aktivnostima ruskih tajnih službi u našoj zemlji". 

SBU je objasnio da na taj način želi "zaštititi stanovništvo od provokacija i terorističkih napada", kao i "spriječiti korištenje vjerskih zajednica kao središta 'ruskog svijeta'".

Agenti SBU-a vršili su pretrese s ciljem "identifikacije osoba koje bi mogle biti uključene u nezakonite radnje na štetu suvereniteta Ukrajine".

15:03 Čelnik takozvane Donecke Narodne Republike (DNR) u istočnoj Ukrajini, Denis Pušilin, rekao je da će ruske snage "osloboditi" gradove Černihiv i Odesu.

Takozvani DNR jedna je od četiri regije u Ukrajini koje je Moskva proglasila svojima u rujnu, što je potez koji su Ukrajina i njezini saveznici osudili kao nezakonit.

Pušilin je jučer za rusku državnu novinsku agenciju Ria rekao da je više od pola Donecka pod kontrolom Rusije. Njegovu tvrdnju nije moguće neovisno provjeriti.

U videu, koji je podijelio BBC-jev novinar Francis Scarr, Pušilin je rekao da je Moskva trenutačno usredotočena na "oslobađanje" cijele regije Donecka.

14:35 Zamjenik predsjednika Odbora Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Čepa dao je poprilično kontroverznu izjavu za radio Govorit Moskva o pripojenju Srbije Ruskoj Federaciji.

"Ne znam koliko je to realno jer ovdje odluka nije na Vučiću, nego na narodu. To treba odlučiti narod na referendumu. Treba se poštovati volja naroda, da poslije nitko ne bi rekao da je to okupacija, otimanje i rušenje", rekao je političar.

"Naći će se velik broj protivnika ove ideje, zato u ovom slučaju sve mora biti čisto. Podržat ćemo Srbiju u svakom slučaju. Ona je prema nama izrazito prijateljska. Uvelike se nadamo da će se moći nositi s provokacijama kojima su izloženi. Čekamo Vučićeve apele", dodao je.

14:10 Nagrada za slobodu mišljenja Saharov 2022. svečano je u srijedu u Europskom parlamentu uručena predstavnicima "hrabrog ukrajinskog naroda", a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ponovio je poziv da se što prije pokrenu suđenja za ruske ratne zločine.

Zelenski je također pozvao eurozastupnike da u četvrtak u što većem broju podrže rezoluciju koja proglašava genocidom "holodomor", stradanje glađu ukrajinskog naroda u Sovjetskom Savezu tridesetih godina 20. stoljeća.

Fedorov, Matvijčuk i Pajevska na konferenciji za medije s predsjednicom parlamenta Metsola također su istaknuli važnost početka rada međunarodnog suda za ratne zločine te nastavka vojne i druge pomoći EU-a Ukrajini.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ekshuminacija U Hersonu nađena tijela s tragovima mučenja: Zatvorenici logora trpjeli jezive zločine tijekom okupacije

14:00 Savjetnik predsjednika Zelenskog Mihajlo Podoljak uzvratio je na komentare Kremlja da Kijev mora uzeti u obzir nove teritorijalne "realnosti" koje uključuju rusko pripajanje četiri ukrajinske regije. 

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov jučer je odbacio mirovni prijedlog Ukrajine u tri koraka prema kojem bi Rusija ovog Božića počela povlačiti svoje trupe s teritorija Ukrajine.

Kao odgovor, Podoljak je rekao da bi Peskov i predsjednik Vladimir Putin trebali prihvatiti "novu realnost" da "nema ukradenih ukrajinskih teritorija unutar Ruske Federacije 'zauvijek'".

13: 32 Šef ukrajinskog predsjedničkog ureda Andrij Jermak rekao je da je Ukrajina osigurala oslobađanje 64 ukrajinska pripadnika vojske, kao i jednog američkog državljanina u svojoj posljednjoj razmjeni zarobljenika s ruskim snagama.

"Pripadnici ukrajinskih oružanih snaga koji su se borili u Donecku i Luhansku - posebice sudjelovali u obrani grada Bahmuta odlaze kući. Amerikanac Murekezi "pomagao je našim ljudima" prije nego što je završio u ruskom pritvoru", rekao je Jermak.

Putin bez obrazloženja otkazao novogodišnje planove

13:21 Vladimir Putin otkazao je svoje tradicionalne planove za Novu godinu ne objašnjavajući uzroke toj odluci. Kako je izvijestio glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, predsjednik neće igrati hokej na Crvenom trgu. Isto tako, otkazao je i konferenciju za novinare i obraćanje Federalnoj skupštini Rusije, javljaju ruski mediji.

"Kolege mi kažu da bi se obraćanje moglo održati sljedeće godine, a bilo je i izvještaja da bi moglo biti i pismeno. Ne, nikada nije u pisanom obliku. Što se tiče izvještaja da bi to moglo biti sljedeće godine, naravno da bi moglo", rekao je Peskov.

13:05 Ruski napadi na ukrajinsku energetsku infrastrukturu nose sve veće rizike za "gotovo svu djecu u Ukrajini, odnosno njih gotovo sedam milijuna" u trenutku kada zimske temperature nastavljaju padati, upozorio je u srijedu UNICEF.

Bez stabilne opskrbe strujom, vodom i grijanjem "djeca su ne samo suočena s ekstremnom hladnoćom - zimske temperature mogu pasti ispod 20 Celzijevih stupnjeva ispod ništice - nego se ne mogu niti školovati putem interneta, što je jedini način školovanja za mnoge od njih jer je toliko škola oštećeno ili uništeno".

Usto, zdravstvene ustanove ne mogu pružati osnovne usluge, a oštećeni sustavi opskrbe vodom povećavaju već ionako vrlo visoke rizike obolijevanja od upale pluća, gripe, bolesti od zagađene vode i bolesti COVID-19, dodaje se.

"Osim neposredne prijetnje izazvane hladnoćom, djeca ne mogu ni učiti niti biti povezana s prijateljima i obitelji, što može biti visoka prijetnja za njihovo fizičko i mentalno zdravlje", istaknula je glavna direktorica UNICEF-a Catherine Russell.

SAD šalje moćno oružje u Ukrajinu: "Kremlj će taj potez shvatiti kao eskalaciju"

12:24 Sjedinjene Države dovršavaju planove za slanje svojeg sofisticiranog sustava protuzračne obrane Patriot u Ukrajinu. 

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev ranije je upozorio NATO da ne oprema Kijev raketnim obrambenim sustavom Patriot i vjerojatno će Kremlj taj potez shvatiti kao eskalaciju.

Sustav Patriot pomogao bi Ukrajini u obrani od valova ruskih raketa i napada bespilotnih letjelica koji su pogodili energetsku infrastrukturu zemlje, kao i civilne centre.

Dužnosnici u Washingtonu rekli su Reutersu da bi odluka o slanju sustava mogla biti objavljena već u četvrtak.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov komentirao je najnovije vijesti o isporuci  američkih protuzračnih obrambenih sustava Patriot Ukrajini. Moskva je rekla da će ti sustavi biti "legalna meta za ruske oružane snage".

Patriot bi bio "vrlo, vrlo važan" za vladu u Kijevu, rekao je Aleksander Vindman, umirovljeni potpukovnik vojske i bivši direktor za europska pitanja u američkom Vijeću za nacionalnu sigurnost (NSC).

"Bit će prilično sposoban nositi se s mnogo različitih izazova s kojima se susreću Ukrajinci, osobito ako Rusi uvedu balističke projektile kratkog dometa" iz Irana.

Pentagon je odbio komentirati tvrdnje, a zasad nema ni komentara ukrajinskih dužnosnika.

Kijev je u utorak razgovarao na visokoj vojnoj razini s Washingtonom, priopćio je ured predsjednika Volodimira Zelenskog. Sjedinjene Države dale su Ukrajini 19,3 milijarde dolara vojne pomoći od početka ruske invazije 24. veljače.

Protuzračni sustav Patriot (Foto: AFP) Patriot (Foto: Afp)

Pročitajte i ovo Protuzračni sustav Patriot (Foto: AFP) dio nove NATO-ove skupine Slovačka počela razmještati proturaketni sustav Patriot: "Razgovara se o više lokacija''

11:40 Kremlj tvrdi da nije dobio nikakv prijedlog o primirju za Božić. Tako je odgovorio Zelenskom, koji je ranije ovog tjedna poručio kako bi povlačenje ruskih trupa za Božić mogao biti dobar prvi korak u postizanju trajnoga mira.

Papa Franjo pozvao je vjernike da ovoga Božića troše manje i novac koji uštede daruju stradalima u ratu.

Milijuni civila koji prolaze kroz najveći sukob u Europi od Drugog svjetskog rata suočeni su s prekidima u opskrbi strujom, grijanjem i vodom dok su temperature ispod nule sve više prisutne.

U Parizu je oko 70 zemalja i institucija obećalo Ukrajini nešto više od milijardu eura kako bi se stanovništvu pomoglo da prebrodi zimu u zemlji s infrastrukturom uništenom u ruskim napadima

Sergej Kovaljenko, čelnik elektroenergetske tvrtke YASNO, objavio je na Facebooku da se popravci na električnoj mreži nastavljaju, ali da Kijev još uvijek ima samo dvije trećine potrebne struje.

Protuzračni sustav Patriot (Foto: AFP) Napad na Kijev (Foto: Screenshot / Twitter The Kyiv Independent)

11:35 Rusi su u protekla 24 sata 42 puta granatirali Herson. U napadu je jedna osoba poginula, a jedna je ozlijeđena.

"Neprijatelj je ponovno granatirao stambena područja Hersona. Napadači su pogodili jahtaški klub, školu, sportski objekt te privatne i stambene zgrade. Nažalost, ima civilnih žrtava. Ruski okupatori ubili su jednu osobu, a još je jedan stanovnik regije ranjen", objavio je Jaroslav Januševič, šef regionalne vojne uprave.

Ruske snage su također raketama pogodile zgradu regionalne administracije u centru grada. Kirilo Timošenko, zamjenik šefa ureda ukrajinskog predsjednika Zelenskog, rekao je da su u napadu oštećena dva kata zgrade na glavnom trgu nedavno oslobođenog grada, ali u napadu nitko nije ozlijeđen.

11:24 Ministri energetike Europske unije, koji su se u utorak sastali u Bruxellesu, nisu uspjeli postići konačni dogovor o ograničenju cijena prirodnog plina na cijelom teritoriju Unije, a novi izvanredni sastanak sazvan je za ponedjeljak, 19. prosinca. Opširnije pročitajte ovdje.

10:56 Napadi ruskih bespilotnih letjelica na Kijev i regiju oko ukrajinske prijestolnice nisu oštetili nikakva energetska postrojenja.

Od listopada Rusija ciljano gađa ukrajinsku energetsku infrastrukturu velikim valovima raketnih i bespilotnih letjelica.

"Zahvaljujući briljantnom djelovanju snaga protuzračne obrane, objekti energetske infrastrukture nisu oštećeni", poručili su iz ukrajinske glavne elektrokompanije.

Protuzračni sustav Patriot (Foto: AFP) Kličko u Kijevu (Foto: Afp)

10:49 Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je kako se nada da će među saborskim zastupnicima prevladati razum i da će se dvotrećinskom većinom izglasati sudjelovanje Hrvatske u obuci ukrajinskih vojnika.

Pročitajte i ovo Što je zapravo predmet ovog političkog spora? - 7 Analiza Hrvoja Krešića Obuka ukrajinskih vojnika: Kako bi Hrvatska trebala pomoći i koja je zemlja podnijela najveći teret

Raspušten sud u Kijevu

10:30  Predsjednik Volodimir Zelenski izrazio je zadovoljstvo zbog raspuštanja suda u Kijevu i rekao da se Ukrajina može istodobno boriti protiv korupcije i ruske invazije.

Riječ je o instituciji koju su ukrajinske protukorupcijske vlasti usporedile sa zločinačkom organizacijom, a Sjedinjene Države predsjedniku te ustanove nametnule su sankcije 9. prosinca.

Zelenski je potpisao zakon istog dana kada ga je usvojio ukrajinski parlament.

Pavlo Vovk, predsjednik suda, napisao je u objavi na Facebooku da je odluka o ukidanju suda čisto politička, donesena nabrzinu i zbog koje će "oni koji joj danas plješću uskoro zažaliti".

Američki State Department priopćio je da je Washington uveo sankcije Vovku "zbog traženja mita u zamjenu za upletanje u sudske i druge javne procese".

U istrazi je prikupljeno više od 16.000 sati prisluškivanja.

Europska unija u lipnju je dala svoj blagoslov Ukrajini i susjednoj Moldaviji da se pridruže bloku, što je početak procesa koji bi mogao potrajati mnogo godina i zahtijeva opsežne reforme za ispunjavanje standarda od pravosudne politike do financijskih usluga i sigurnosti hrane.

Protuzračni sustav Patriot (Foto: AFP) Volodomir Zelenski (Foto: Afp)

10:15 Napadi ruskih bespilotnih letjelica oštetili su pet zgrada u glavnom gradu Ukrajine. Protuzračna obrana spriječila je veću štetu uništavanjem svih 13 dronova uključenih u napad.

Nema izvještaja o žrtvama, prenosi Associated Press.

Napadi pokazuju kako je Kijev i dalje ranjiv na redovite ruske napade koji su devastirali infrastrukturu i druge naseljene centre, uglavnom na istoku i jugu zemlje posljednjih tjedana.

9:38 Ukrajinski list podijelio je nove procjene ruskih gubitaka.

9:30 Približno 90 ukrajinskih sudaca proći će obuku, koju će osigurati Velika Britanija, za provođenje suđenja za ratne zločine ruskim vojnicima. Projekt je vrijedan 2,5 milijuna funti.

Britanska državna tužiteljica Victoria Prentis za Sky News rekla je da će osigurati da počinitelji zločina mogu biti procesuirani još dok sukob traje.

"Sljedeća eskalacija ukrajinskog rata može biti samo jedna: nuklearna"

9:15 Zapovjednik ruske policije u regiji Doneck Aleksandar Hodakovski na ruskoj državnoj televiziji rekao je kako je nemoguće poraziti NATO bez upotrebe nuklearnog oružja.

"Rusija se sada bori protiv cijelog zapadnog svijeta, zbog čega sljedeća eskalacija ukrajinskog rata može biti samo jedna: nuklearna", rekao je.

"Nemamo resurse poraziti NATO blok konvencionalnim sredstvima. Ali zato imamo nuklearno oružje", pojasnio je zastrašujući stav.

9:00 Europska unija i Savez država jugoistočne Azije (ASEAN) u srijedu u Bruxellesu održavaju prvi samit fokusiran na gospodarstvo i klimu, a europski čelnici žele zajedničku izjavu kojom bi se rat u Ukrajini opisao kao čin ruske agresije.

Dužnosnik EU-a rekao je da je blok vrlo pozitivan u pogledu izgleda za izjavu, priznajući da to nije laka zadaća. Singapur je uveo sankcije Rusiji, no Laos, Tajland i Vijetnam bili su suzdržani u glasanju Ujedinjenih naroda u listopadu za osudu ruske aneksije ukrajinskih regija.

8:30 Dvije upravne zgrade u ukrajinskome glavnom gradu Kijevu oštećene su u srijedu u napadu dronom, rekle su gradske vlasti te dodale da još nema informacija o mogućim žrtvama.

Kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko rekao je da su protuzračni sustavi srušili deset dronova Šahid iranske proizvodnje i da je bilo eksplozija u središnjoj gradskoj Ševčenkovoj četvrti, u kojoj se nalaze sveučilišta, galerije i restorani.

Protuzračni sustav Patriot (Foto: AFP) Vitalij Kličko (Foto: Afp)

Pročitajte i ovo Vitalij Kličko Borba do zadnjeg daha Kličkova najteža borba: "Pripremamo se za najgori mogući scenarij! Ovako ćemo zadržati tri milijuna ljudi u zaleđenom Kijevu"

Reuters nije mogao neovisno provjeriti informaciju.

Glavni grad i kijevska regija u 6 ujutro i dalje su bili pod zračnom opasnošću, više od dva sata nakon što su se sirene prvi put oglasile.

7:00 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je u srijedu međunarodnu zajednicu da njegovoj zemlji pomogne u uklanjanju mina i drugih neeksplodiranih sredstava koji, rekao je, onečišćuju površinu veliku kao Kambodža ili Urugvaj.

Protuzračni sustav Patriot (Foto: AFP) Volodomir Zelenski (Foto: Afp)

"Nema istinskog mira dok svako dijete može poginuti od skrivene ruske protupješačke mine", upozorio je u videoobraćanju novozelandskom parlamentu. Vojska Novog Zelanda iskusna je na tom polju, da predvodi napore u razminiranju i ublaži posljedice sukoba za okoliš.

Uz to, rekao je Zelenski, Crno i Azovsko more onečišćeni su plutajućim minama koje su stajale života "stotine tisuća živih bića koja su uginula zbog sukoba". Optužio je Rusiju za ekocid u njegovoj zemlji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene