Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SITUACIJA JE JOŠ OZBILJNA

Borba s poplavama na Banovini: Direktor Hrvatskih voda otkriva zašto im niske temperature idu na ruku

Aktualno Galerija Matea Ćorić, novinarka Nove TV Matea Ćorić, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Matea Ćorić, novinarka Nove TV i Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda Matea Ćorić, novinarka Nove TV i Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda Foto: DNEVNIK.hr Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda Foto: DNEVNIK.hr +0 Obrana od poplava Galerija 1/4 >>
Borba s poplavama na području Banovine još traje. Sve raspoložive snage i dalje su na terenu, gdje je i reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić, koja se javila uživo iz Petrinje.

Mirnije je nego jučer. Voda se iz Hrvatske Kostajnice, gdje je bila i najgora situacija, povukla. Sada je kritičnije na području Petrinje i općine Lekenik, ovdje se postavljaju zečji nasipi. Hrvatska vojska pripremila je 12.000 vreća s pijeskom, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić, koja je razgovarala s generalnim direktorom Hrvatskih voda, Zoranom Đurokovićem.

"U Hrvatskoj Kostajnici vodostaj je 70 centimetara manji nego jučer, situacija se normalizira. Vrh vodnog vala sad je kod Petrinje", kazao je i dodao kako su službe u pripravnosti i nadograđuju nasipe.

U Lekeniku i Žažini pak nema nasipa i tamo ima potopljenih kuća.

"Na području općina Lekenik i Žažina ima potopljenih kuća. To je nebranjeno područje. Tamo nema nasipa. Tamo se nije moglo učiniti ništa više nego pomoći ljudima", kazao je.

"Na nasipima rijeke Kupe činimo sve, nadogradnju i učvršćivanje... Da ne popuste", kazao je.

Pročitajte i ovo Poplave u Lisabonu Crveno upozorenje Snažne kiše izazvale kaos u Lisabonu: Pod vodom su kafići i restorani, poplave nose automobile

Niske temperature koje se noću spuštaju i do minus sedam otežavaju ljudima jer je hladno, no Đuroković kaže kako ima i pozitivna strana, a to je da se pri tim temperaturama zemlja ukruti.

"Sad je minus 1, noćas je bilo minus 7. To nam i pomaže jer, na neki način, zemlju ukruti ispod nasipa ili uz nasipe i na taj je način lakše prometovanje", rekao je.

"Situacija je još ozbiljna. Ove noći i sutra očekujemo laganu stagnaciju, ali nasipi su natopljeni već nekoliko dana, idućih 48 sati je maksimalan rad na terenu", zaključio je direktor Hrvatskih voda.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene