Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Letovi preko Atlantika preusmjereni

Raspršio se pepeo, sve europske zračne luke otvorene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve europske zračne luke otvorene su u ponedjeljak ujutro, ali zona vulkanskog pepela iznad sjevernog Atlantika primorava transatlantske letove na promjenu putanje, istaknula je europska organizacija zračne navigacije Eurocontrol.

Eurocontrol u ponedjeljak broji približno 28.500 letova na europskom nebu, 500 manje nego obično. 'Zone koncentracije pepela na velikim visinama raspršile su se tijekom noći iznad kontinentalne Europe', navodi organizacija u najnovijem izvješću.

Pročitajte i ovo Ilustracija dvije velike zračne luke Zbog oluje: U Europi otkazano više od 200 letova Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije"

>> Otkazani svi letovi u zračnoj luci u Lisabonu

'Zona vulkanskog pepela usred sjevernog Atlantika ima utjecaj na transatlantske letove. Iako se red letenja većinom poštuje, brojni su letovi morali znatno promijeniti putanju kako bi izbjegli oblak što izaziva kašnjenja', ističe Eurocontrol. Prema prognozi za ponedjeljak popodne, oblaci pepela na velikoj visini mogli bi se premjestiti u pravcu sjeveroistoka Atlantika prema iberijskom poluotoku. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene