Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dječak je na operaciji

Putovnica koja život znači: Dokument zaustavio šrapnel i spasio život 16-godišnjaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska putovnica spasila je život dječaku (16) kojeg je pogodio šrapnel. Dokument je zaustavio komadić metala.

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova na društvenim mrežama podijelilo je fotografiju putovnice u kojoj je zapeo šrapnel.

"Spasila je život 16-godišnjaku. Dječak je sad na operaciji. Granatiranje grada se nastavlja", piše u objavi na Twitteru.

 

 

Najmanje 136 civila ubijeno je od početka ruske invazije na Ukrajinu prošlog četvrtka. Vjeruje se da je među poginulima trinaestoro djece. Liz Throssell, glasnogovornica Visokog povjerenika UN-a za ljudska prava, rekla je da će stvarni broj smrtnih slučajeva vjerojatno biti mnogo veći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna oštra retorika Dačić o sankcijama prema Rusiji: "Srbija neće usklađivati politiku s EU-om"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rat u Ukrajini FOTO/VIDEO Strašni prizori raketiranog Žitomira, granate padale po zgradama i rodilištu: Poginulo troje odraslih i dijete

Throssell je rekla da je većina žrtava posljedica granatiranja teškog topništva, zračnih napada i drugih eksploziva širokog utjecaja. UN je također priopćio da je u dosadašnjim borbama ozlijeđeno oko 400 ljudi. Podaci koje je objavila ukrajinska vlada pokazuju da su čak 352 civila mrtva, a 1684 ozlijeđeno, piše BBC.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene