Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30 policajaca na optuženičkoj klupi

Prvo suđenje pučistima u Istanbulu: Nakon neuspjelog udara uhićeno 41.000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo suđenje u Istanbulu protiv sudionika u neuspjelu državnom udaru od 15. srpnja počelo je u utorak s tridesetak policajaca optuženih da su odbili braniti predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Radi se o najvažnijem suđenju nakon neuspjela puča, iako su druga suđenja već počela u nekoliko gradova u Turskoj gdje je nakon 15. srpnja uhićena 41.000 ljudi.

Pročitajte i ovo Prosvjedi i uhićenja u Turskoj nakon što je oduzet mandat kurdskom gradonačelniku Lokalni izbori u Turskoj Oduzet mandat kurdskom gradonačelniku u Turskoj pa su uslijedili prosvjedi i uhićenja Pad balkona na kojem su Mehmet Palaz i drugi članovi stranke Više ozlijeđenih VIDEO Nesreća u Turskoj: Poginuo član oporbene stranke, tijekom izbornog slavlja srušio se balkon

Dvadesetdevetorici optuženika sudi se u najvećoj dvorani za saslušanja u Turskoj, u zgradi koja se nalazi preko puta zatvora Silivri, na rubu turske metropole.

Prva saslušanja trebala bi trajati četiri dana, izvijestila je provladina novinska agencija Anadolija, a počela su u utorak čitanjem imena optuženih i djela koja im se pripisuju, prije nego budu izneseni argumenti obrane.

Policajci su optuženi da su odbili poslušati naređenja o zaštiti predsjednika Erdogana u noći neuspjela puča. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene