Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjedi u Moskvi i Ateni protiv neovisnosti Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjedi protiv neovisnosti Kosova i "strane intervencije" na Balkanu održani su u subotu u Moskvi i Ateni, u organizaciji lokalnih komunističkih stranaka, doznaje se od ruskih i grčkih policijskih izvora.

Tisuću Rusa prosvjedovalo je u subotu u središtu Moskve na poziv Komunističke partije protiv "agresije" NATO-a i neovisnosti Kosova koju podržava Zapad. Skup je organiziran prigodom 90. obljetnice Crvene armije.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca

"SAD i NATO su izabrali put fašističke Njemačke. Oni su pokrenuli rat protiv Iraka, oni su uništili Srbiju otevši Kosovo bratskom narodu koji je bio najsigurniji saveznik Rusije u vrijeme Drugog svjetskog rata", rekao je pred prosvjednicima čelnik Komunističke partije Genadij Zjuganov, kandidat za predsjedničke izbore 2. ožujka.

Prosvjednici su nosili crvene zastave, Staljinove slike i transparente na kojima je pisalo "Rusija, suprotstavi se NATO-u" i "Kosovo je srpska zemlja".

"NATO predstavlja stvarnu prijetnju za svakog od nas. Ako se nastavi sadašnja politika, teritorijalna cjelovitost naše zemlje će biti dovedena u pitanje", rekao je Zjuganov i optužio Kremlj da služi interesima Zapada.

Više od tisuću komunističkih prosvjednika okupilo se u subotu u središtu Atene prosvjedujući protiv neovisnosti Kosova i "strane intervencije" na Balkanu, prema policijskom izvoru.

"NATO i Europska unija van s Balkana" vikali su prosvjednici defilirajući središtem Atene.

Manifestaciju je organizirala grčka komunistička partija (KKE) i komunistička mladež (KNE).

Prosvjednici su zapalili europsku zastavu ispred predstavništva EU-a i američku zastavu ispred veleposlanstava Sjedinjenih Država i zatim su se mirno razišli.

Ranije su se prosvjednici okupili ispred atenskog sveučilišta gdje je glavna tajnica KKE Aleka Papriga oštro kritizirala "stranu intervenciju na Balkanu" i neovisno Kosovo nazvala "američkim protektoratom kojeg čuva europska vojska".

Ona je takođe tražila odlazak grčkih postrojbi iz regije i žestoko se suprostavila sudjelovanju Grčke u europskim misijama policije i pravosuđa, koje će pratiti neovisnost Kosova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene